Doamna Mărilor

Pe 9 august, Școala Gimnazială „Jean Bart” a avut onoarea de a se alătura marinarilor militari români la evenimentul organizat de aceștia în contextul sărbătoririi Zilei Marinei. La Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, invitații Forțelor Navale au putut viziona proiecția „Doamna mărilor”, un film dedicat celei mai mari nave de război construiteîn țara noastră. Filmul, realizat de Studioul Multimedia din cadrul redacției Observatorul militar, a prezentat publicului o serie de informații inedite din trecutul Fregatei 111 Mărășești. Mărturiile inginerilor proiectanți și constructori, a muncitorilor de pe șantier și a celor care de-a lungul timpului au contribuit la scrierea poveștii de succes a „Doamnei Mărilor” au transformat această peliculă într-o frumoasă lecție de istorie.

Proiectul cinematografic a câștigat un plus de valoare datorită oamenilor speciali pe care i-a adus laolaltă: inginerul A. P., inginer I. B., comandorul C. L., contraamiralul de flotilă (ret) C. R., comandorul (ret) Dumitru Preda, pentru a aminti doar câțiva. Realizatorul filmului, maior C. M., a dat asigurări că această peliculă este doar un început al unei serii care va avea în prim plan navele românești și echipajele lor de excepție. Așteptăm cu interes viitoarele producții și îi felicităm pe toți cei care au contribuit la crearea acestui documentar.

Totodată, cu prilejul Zilei Marinei Române, Școala Gimnazială „Jean Bart” din Constanța le transmite celor care profesează în domeniile cu specific naval precum și familiilor acestora, multă sănătate, bucurii și realizări în activitatea viitoare. La mulți ani și bun cart înainte!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>