„SALVAȚI DELFINII”

De-a lungul timpului, delfinii au reușit să fascineze omul, atât prin fizionomia acestora ca mamifere marine, cât și prin inteligența aparte de care dau dovadă. Aceștia dețin un rol primordial în păstrarea echilibrului ecosistemului marin, prin controlul populațiilor de pești, reglează lanțul trofic al mediului oceanic și păstrează biodiversitatea acvatoriilor. 

Dacă în trecut grupuri de delfini însoțeau corăbiile exploratorilor în marile expediții, în prezent aceștia delectează ființa umană prin sărituri, jocuri, dar și prin comportamente sociale. Inteligența lor, comparabilă cu cea umană, este remarcată prin faptul că au cea mai bună memorie dintre toate speciile de animale, aceștia fiind capabili să recunoască indivizi, după zeci de ani. Cercetările ulterioare, au confirmat faptul că delfinii sunt capabili de a crea legături sociale și de a comunica prin intermediul sunetelor, pentru că au auzul foarte bine dezvoltat și pot capta de la sunete obișnuite până la sunete cu frecvențe înalte. 

Pornind de la ideea protejării faunei marine, în special a delfinilor, elevii claselor a VII-a A (dirig. Popescu Mihaela), a VII-a B (dirig. Lungu Gabriela), a VII-a C (dirig. Bratu Anca), în cadrul proiectului „Pământul oamenilor” profesor coordonator Zaharia Elidia Carmen s-a desfășurat activitatea „Salvați Delfinii”, ai carei coordonatori au fost prof. Nicoara Raluca Gabriela și prof. Cosma Andreea. Aceasta a avut ca scop conștientizarea într-un mod educativ a importanței ecologice a acestor creaturi uimitoare ale oceanelor. Dat fiind că mulți dintre elevi s-au bucurat de spectacolul delfinilor anul trecut, în cadrul vizitei la Delfinariu și Microrezervație, implicarea lor a venit firesc și cu mult entuziasm. 

Activitatea a constat în realizarea de afișe din colaj în care au fost personificate siluetele unor delfini într-un mod original. Pentru a susține acțiunea de protecție dar și de reciclare, au fost utilizate ca materiale principale, diferite reviste și ziare. Expoziția de afișe și colaje a reprezentat o modalitate minunată de a evidenția importanța conservării delfinilor și a mediului marin. 

Felicitări, copii, pentru imaginația, creativitatea și originalitatea de care ați dat dovadă încă o dată!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>