Ziua Internațională a Cititului Împreună

Ziua Internațională a Cititului Împreună (ZICI), sărbătorită anual în peste 100 de țări începând din 2010, este axată în jurul unor obiective precum împărtășirea de povești citite cu voce tare, creșterea unității grupului și cultivarea dragostei pentru lectură.

 

Cu acest prilej, elevii clasei a II-a B, coordonați de PIP Rusu Marinela și bibliotecar Olteanu Olimpia Ionela au citit împreună cartea „A doua carte cu Apolodor”, elevii fiind pe rând atât cititor cât și ascultător și jucând jocuri de rol. La sfârșit, pentru recunoașterea talentului oratoric, au fost recompensați cu turtă dulce și bomboane.

 

Elevii claselor a III- a A (PIP Ion Florentina) și a IV-a C (PIP Rățoi Elena Daniela) au citit împreună poezia „Pantalonii lui Haplea” scrisă de Nicolae Batzaria, după care au realizat o bandă desenată. Câțiva elevi au citit fragmente din cărți, de asemenea, de benzi desenate și au împărtășit colegilor idei de lecturi.

 

ZICI a fost marcată și de elevii clasei a III-a B (PIP Margineanu Florentina), prin lecturarea unei povești – „Berbecul de aur”, din volumul „Povesti nemuritoare”. S-a dovedit încă o dată, astfel, că atunci când o poveste este citită cu voce tare într-un grup, conexiunea creată între participanți, precum și înțelegerea textului lecturat, sunt mai profunde. Ulterior, elevii au citit împreună pasaje din cărțile lor de suflet și au lansat o serie de dezbateri într-o atmosferă prietenoasă.

 

Chiar dacă mai micii noștri (preșcolarii de la grupa mare) nu au descoperit încă tainele cititului, ei au ascultat povestea „PETE MOTANUL. ADOR TENIȘII ALBI” Dna educatoare Andrieș Cerasella a început activitatea cu prezentarea cărții, iar după ce au ascultat povestea (pe ritm muzical!), au fost prietenii lui Pete și l-au încurajat în călătoria sa, iar la final au desenat ce le-a plăcut mai mult.

 

        Vă încurajăm să va bucurați de beneficiile lecturii cu voce tare alături de copii! Este o reală bucurie pentru ei și pentru noi, cei mari, deopotrivă, să (re)descoperim împreună lumea lecturii!

CONSILIER IMAGINE,

Prof.  Anca BRATU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>