Iubește ADEVĂRUL!

În sfântă zi de sărbătoare creștinească, 2 februarie 2024, elevii claselor primare și-au amintit una din valorile fundamentale care ne definesc ca oameni buni: să spui mereu ADEVĂRUL. Într-un proiect inițiat de PIP Ion Florentina, PIP Rățoi Daniela-Elena și PIP Marin Florentina, în colaborare cu Cazacu Alina-Petrica, Rusu Marinela, Mărgineanu Florentina, Dragalina Oana, Ivașcu Alina – profesori de învățământ primar, micii școlărei au învățat să adopte ADEVĂRUL ca principiu de viață, să practice norme de conduită civilizată și să manifeste respect față de sine și față de ceilalți, fiind sinceri chiar și atunci când greșesc.

 Elevii claselor pregătitoare, I și a II-a au urmărit un material din care au înțeles de ce este important să spui adevărul, să fii sincer cu tine și cu cei din jurul tău, cum să distingă sinceritatea de minciună și mai ales care sunt consecințele dacă ascunzi adevărul. După vizionarea filmulețului „O minciună mare cât un elefant”, elevii au realizat un steguleț decorat cu desene în care au personificat ADEVĂRUL și MINCIUNA.  

 Elevii claselor a III-a și a IV-a au fost puși în situația de a alege între a spune ADEVĂRUL sau o MINCIUNĂ. Copiii au primit bilețele în care era prezentată o situație din viața de zi cu zi și fiecare trebuia să specifice cum va proceda. Au urmărit o poveste de viață în urma căreia  învățătura desprinsă a fost „Minciuna este precum bulgărele de zăpadă: crește pe măsură ce se rostogolește și are mai multă forță de distrugere”. La finalul activității elevii au jucat jocul „Două adevăruri și o minciună”.

 Astfel, micii noștri elevi au mai pus o cărămidă la sistemul lor de valori, prin activități ludice și povești cu tâlc, alături de doamnele învățătoare și colegi buni. 

CONSILIER IMAGINE,

Prof.  Irina ROȘU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>