MUNȚII NOȘTRI AUR POARTĂ

AURUL este bogăția cea mai prețioasă a României, fiind exploatat încă de pe vremea dacilor, fapt care a imprimat țării noastre un statut mondial recunoscut. Dorința localnicilor de protecție a sitului și de conservare a mediului, a avut drept rezultat includerea pe lista Patrimoniului Unesco a zonei și localității miniere Roșia Montană.

Pentru a marca ziua de 6 februarie în care se sărbătorește „Ziua Roșiei Montane”, elevii scolii noastre au desfășurat în cadrul proiectului „Pământul Oamenilor”- profesor coordonator Zaharia Elidia-Carmen, o activitate practică prin care au surprins peisajul minier și bogățiile munților noștri. Practic, elevii claselor a V-a A (diriginte Butnariu Carmen-Elena), a V-a B (diriginte Crânguș Mirela), a VI-a A (diriginte Zaharia Elidia-Carmen) și a VI-a B (diriginte Chesnoi Corina) au realizat afișe din colaj privind aspecte ale peisajului minier din România, precum și alte elemente (specii de plante și animale, trasee montane, așezări și obiective culturale) încadrate în bogățiile țării noastre, sub coordonarea prof. Cosma Andreea-Nicoleta și prof. Nicoară Raluca-Gabriela.

       Activitatea a avut drept scop promovarea la nivel ecologic, dar într-un stil artistic, al sitului minier de la Roșia Montană și ale tuturor bogățiilor munților Carpați. Cu siguranță, zona va atrage mai mulți turiști pe viitor, cel puțin dintre elevii noștri, care s-au declarat dornici să descopere cu ochii lor aceste meleaguri!

CONSILIER IMAGINE,

Prof.  Anca BRATU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>