„Zâmbete pentru viitor” peste hotare

În perioada 8-10 decembrie 2023 doamna Psiholog Drd. Ghițoiu Daniela a dat curs unei invitații din partea comunității de români din Viena (Școala Parohială Sf. Ștefan cel Mare) pentru a desfășura un training pentru lideri de tineret în spiritul voluntariatului. În cadrul unui curs de începători de două zile, 13 tineri au beneficiat de experiența tinerilor formatori, Ghițoiu Matei și Rădulescu Eduard, pentru dezvoltarea capacității lor de a se implica în comunitate și motivării lor de a deveni lideri de tineret.

 Spiritul voluntariatului, deja tradiție în Școala Jean Bart, a însuflețit tinerii româno-austrieci care s-au implicat, timid la început, în activitățile și jocurile de educație non-formală propuse de formatori. Impactul pozitiv al acestui training a declanșat interesul și bucuria de a creea o echipă unită de tineri, cu perspective de creștere – echipa Tauro.

 Valorile comunității de români – cultură, tradiție, credință, unitate – sunt esențiale pentru educația și dezvoltarea sănătoasă a viitorilor stâlpi ai diasporei, iar dezvoltarea inteligenței emoționale prin voluntariat este percepută ca un plus valoare la noile generații. Acest concept educațional este susținut de Secretarul de stat pentru Culte din Viena, dl. Ciprian Olinici, și de Părintele Emanuel, forța spirituală în jurul căreia gravitează comunitatea de români din Viena.

 Cei ce pot, fac, cei ce pot face mai mult, sunt voluntari! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>