Taberele de Aventură

„Taberele de vară sunt locuri unde copiii devin mai independenți și mai responsabili, experimentează lucruri noi și își creează amintiri pe care le vor purta cu ei toată viața.” (Linda Rosenkrantz)

 

Cu gândul acesta au pornit la drum elevii noștri din clasa pregătitoare B, I B, C, a III-a A, a IV-a B și a VI-a C, care în perioada 12 – 17 iulie au devenit „Aventurieri în Apuseni”. Au petrecut 5 zile pline de aventură, surprize și distracție, într-un loc de poveste, și anume comuna Albac, jud. Alba!

 

Au vizitat Peștera Urșilor și Peștera cu Cristale din Mina Farcu, au învățat tehnici de supraviețuire în pădure, dar au simțit și adrenalina atunci când au făcut cățărări și s-au dat pe tiroliană. Cum aveau nevoie și de câte un respiro, copiii au participat și la ateliere de pictat, de cusut, iar adevărata surpriză a fost atunci când au asistat la un altfel de spectacol: au ascultat cântecul tulnicăreselor, ocazie cu care au aflat despre acest instrument, tulnicul, simbol al moţilor, (locuitorii de pe cursul superior al Arieşului, în Munţii Apuseni), ca era „telefonul mobil” din trecut. Izolaţi şi răsfiraţi în creierii munţilor, oamenii foloseau în vremurile străvechi tulnicul atât ca instrument muzical, cât şi pentru a anunţa diferite evenimente din familie şi din comunitate, fiecare cântec reprezentând un anumit mesaj.

 

Tot în aceeași perioadă elevii clasei a IV-a A au fost în „Aventura antică”, tabăra ce s-a desfășurat la Bran.

 

Participanții, de la mic la mare, au avut posibilitatea să-și testeze și să-și extindă limitele, și-au dezvoltat personalitatea, încrederea în sine și în ceilalți, au cunoscut zone pitorești ale țării noastre și, cel mai important, au legat noi prietenii.

         

Cu siguranță acum ei abia așteaptă următoarea tabără, dar până atunci îi lăsăm să se bucure de amintirile create și să își imagineze cum va fi următoarea aventură! J

CONSILIER IMAGINE,

Prof.  Anca BRATU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>