Tabăra urbană de educație financiară

      A zis cineva „tabăra urbană”?!? Yaaaay!!!! au strigat la unison cei 5 participanți ai școlii noastre (Fleschiu Ilie – clasa a VII-a A, Asanageanu Crina-Teodora, Ioniță Mirela-Petruța, Mitrescu Vlad-Daniel și Zaharia Andrei-Mădălin – toți elevi ai clasei a VIII-a B) care au fost recompensați pentru rezultatele foarte bune obținute la concursurile și olimpiadele școlare din anul școlar trecut, prin participarea la o tabăra urbană de educație financiară. Evenimentul a fost organizat de Banca Națională a României (BNR) în colaborare cu Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), Ministerul Finanțelor (MF) și Asociația Română a Băncilor (ARB) și s-a desfășurat în perioada 19-23 iunie 2023, la sediul BNR din Piața Ovidiu.

 

        Au fost 5 zile pline în care elevilor le-au fost explicate noțiuni și concepte financiare (inflație/deflație, cum construim un buget), le-au fost oferite informații utile cu scopul de a dezvolta obiceiuri sănătoase privind modul de gestionare a banilor, de a face alegeri corecte și informate pentru a-și îmbunătăți situația financiară.

 

Prin metode de lucru nonformale, cum ar fi joc de rol, Kahoot, vizionare de filme educative, activitățile au fost proiectate pentru a demonstra concepte importante, astfel încât elevii să învețe și să se distreze în același timp. Și chiar s-au distrat, mai ales când au jucat jocul educativ „Adoptarea monedei Euro de către România în 2025”: și-au intrat în rolul de Guvernator, membri ai Consiliului de Administrație, purtător de cuvânt, au realizat desenul bancnotelor euro, au devenit chiar și „jurnaliști” și intervievat conducerea BNR. S-au consolidat și s-au format noi prietenii, jocul „Teren minat” având rolul de crește încrederea în partenerul de echipă.

 

Iată ce spun doi dintre participanți:

 

„M-am simțit foarte, foarte bine, am avut parte de interacțiune socială de calitate și pe aceasta cale doresc să le transmit organizatorilor să mediatizeze mai mult acest proiect și să poate participa mai mulți elevi.” (Fleschiu Ilie, clasa a VII-a A)

 

„Consider că această experiență de viață este eficace în aproape toate domeniile de lucru, informațiile culese cu băgare de seamă potrivindu-se mănușă cu majoritatea intențiilor unor elevi ce doresc să aducă un plus eficienței pământurilor natale, adică să sporească dezvoltarea României pe plan economic” (Ioniță Mirela-Petruța, clasa a VIII-a B)

 

         Mulțumim, BNR, pentru toata atenția la detalii și pentru că ați oferit elevilor din cele 3 unități de învățământ participante, șansa de a lua pulsul economic și de pleca la sfârșitul celor 5 zile de tabără urbană mai bogați în cunoștințe și noi prieteni!

CONSILIER IMAGINE,

Prof.  Anca BRATU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>