Salvați de clopoțel!

Prima zi de februarie a marcat vizita unei echipe de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța care a instruit elevii școlii Jean Bart în caz de situații de urgență, precum incendiu sau cutremur. Echipa, constituită dintr-un subofițer, Hagi Daian, și doi voluntari, a susținut o lecție deschisă la clasa a V-a B și a pus la dispoziția elevilor materiale informative ce trebuie consultate pentru a se forma un comportament responsabil în aceste situații.

De asemenea, pentru a verifica cunoștințele și atitudinea elevilor și a cadrelor didactice și nedidactice, echipa ISU a desfășurat un exercițiu de simulare a unui incendiu în urma căruia echipa Jean Bart s-a ridicat la nivelul așteptărilor. La auzul unui sunet prelung al clopoțelului, copiii, coordonați de cadrele didactice, au ieșit în mod ordonat și organizat din clase, pe rutele cunoscute, către locul destinat adunării lor, din curtea școlii.

„Sperăm să nu ne întâlnim în situații adevărate de urgență, ci doar la astfel de exerciții de simulare”, a concluzionat Doamna subofițer ISU.

Așadar, noi nu putem decât să le mulțumim pentru timpul acordat și să aprobăm vorbele dumneaei. Împreună creștem persoane responsabile!

CONSILIER IMAGINE,

Prof.  Irina ROȘU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>