Rezultate impresionante la științele exacte

Fizica și chimia – două științe exacte, interesante și provocatoare, pentru care este nevoie de răbdare, curiozitate, pasiune, studiu, muncă multă și… o sclipire de moment. Fizica este în tot ce ne înconjoară, ne ajută să înțelegem lumea, iar chimia înseamnă viață, ne ajută să ne înțelegem corpul uman și nu numai.

În perioada 18-19 martie 2023 s-a desfășurat a treia ediție a Concursului interjudețean „Zircon”, organizat de Societatea Profesorilor de Științe Iași în parteneriat cu Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu” din cadrul Universității „Gheorghe Asachi” din Iași.  Concursul „Zircon” este o competiție interjudețeană online, fiind adresată elevilor din clasele VII-XI. Acesta urmărește să încurajeze și să promoveze dezvoltarea competențelor elevilor în domeniul fizicii și al chimiei, să dezvolte aptitudini de utilizare a canalelor digitale de comunicare și totodată să încurajeze elevii pentru urmărirea progresului școlar în domeniul fizicii și al chimiei. Școala noastră a fost reprezentată de elevul Erik Andrei Alexandrache din clasa a VII-a A, coordonat de dna. prof. fizică-chimie Zaharia Elidia Carmen. Performanța lui a fost una remarcabilă, obținând următoarele rezultate: Premiul I – disciplina chimie; Premiul III- secțiunea chimie-fizică și Mențiune – disciplina fizică.

 

Felicitări, Erik, ne mândrim cu tine!

CONSILIER IMAGINE,

Prof.  Anca BRATU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>