Explorează, joacă, creează…

Tehnologia este peste tot, schimbă tot și poate fi folosită de toată lumea! Hour of Code este cel mai mare eveniment de educație din istorie și își propune să ofere tuturor, în special elevilor și studenților, o introducere de o oră în tehnologie și programare.

 În perioada 5-16 decembrie 2022, elevii de la clasele a II-a,  a III-a, a IV-a, a V-a A, a VI-a A și a VI-C au intrat, pe rând, sub îndrumarea drei informatician Vîntu Mihaela,  la câte o oră de programare, în laboratorul de informatică al Școlii Gimnaziale Nr. 18 „Jean Bart” Constanța. Ei au început să facă primii pași în programare, îmbinând plăcutul cu utilul, jocul cu codul… Ca și într-un joc, au început cu câteva comenzi simple însoțite de instrucțiuni video, și crescând nivelul de dificultate cu fiecare etapă reușită, și reușind la final să creeze ceva mic, nou cu comenzile care le-au învățat.

 Cei care doresc să continue să exerseze acasă pot intra pe adresele de mai jos, unde se găsesc mai multe activități, pentru toate vârstele.

CONSILIER IMAGINE,

Prof.  Anca BRATU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>