Experiența BOOVIE

Urmașii lui Jean Bart sunt parteneri educaționali ai Colegiului Național Pedagogic „Spiru Haret” din Focșani din anul 2019, când au participat prima oară la Festivalul-concurs de book-trailere BOOVIE, eveniment creat de prof. Carmen Ion pentru elevi, organizat până anul acesta la Focșani. Cu excepția anului pandemic, elevii noștri au dovedit entuziasm în fiecare an prin implicarea în acest proiect frumos care i-a determinat să citească, să proiecteze și să filmeze un trailer pentru cartea aleasă din competiție.

 

Și ce competiție a fost ediția aceasta! Cu participarea a peste 5500 de elevi și profesori din 259 de unități de învățământ, atât din țara noastră, cât și din Republica Moldova, Grecia, Irlanda și Spania, BoovieThe Book of New Beginnings s-a desfășurat vara aceasta (25-28 iulie) la Brașov.

 

Cele patru zile de festival a ediției a opta au oferit participanților prezenți (2200 de elevi, profesori și părinți) 65 de evenimente – 44 ateliere de lucru cu formatori din domenii literare, teatrale, dar și de IT, întâlniri cu personalități din literatură, teatru și film, 7 proiecții de film, dar și trei concerte.

 

Echipa școlii noastre – Seashells – a numărat nouă elevi din clasa a V-a A (Agiu Luca, Brânză Sonia, Dobra Andrei, Mihai Rareș, Mihai Sara, Pârvu Mihnea, Rifat Denisa, Timofti Mara și Tomulescu Daniel) și a fost coordonată de prof. Roșu Irina și prof. Cosma Nicoleta, însă a fost reprezentată la Brașov de Roșu Irina și Denisa Rifat.

 

Festivitatea de premiere a venit cu surpriza unui Premiu special oferit echipei noastre la categoria Boovie Kids, subsecțiunea „Șapte lucruri importante”, autor Shelley Pearsall – zece cărți oferite cu generozitate de editura Arthur.

 

Dincolo de emoțiile trăite la Brașov și de întâlnirile cu oameni dornici să împărtășească din experiența lor, Boovie înseamnă conectare la ceilalți, ieșirea din zona de confort, stimularea creativității și motivației să transmiți altora viziunea ta, dar mai ales dorința de a învăța mereu și de a fi mai bun!

 

         BOOVIE este o experiență ce merită trăită! 

CONSILIER IMAGINE,

Prof.  Irina ROȘU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>