Carnavalul Mării Negre

31 octombrie este, cu siguranța, o zi a sărbătorilor: iubitorii de muzică, fani ai trupei Queen, își aduc aminte ca pe 31 octombrie 1975 formația britanică lansa în Anglia cel mai renumit single al său, Bohemian Rhapsody; cei pasionați de istoria SUA își amintesc că la data de 31 octombrie 1933 au fost finalizate basoreliefurile celor patru preşedinţi ai Statelor Unite de pe muntele Rushmore; Halloween – ul, o sărbătoare preluată de multe popoare din lumea occidentală, care nu mai are nevoie de nicio prezentare… Însă  pe plan internațional, această dată este consemnată încă din anul 1996, ca fiind Ziua Internaţională a Mării Negre și merită să I se acorde o atenție deosebită.

 

Nu este ușor să vii mereu cu ceva nou și atractiv, dar încă o dată școala noastră a demonstrat că talentul, creativitatea și entuziasmul copiilor sunt un izvor nesecat. Elevii claselor a VI-a A (prof. diriginte Zaharia Elidia–Carmen), a VI-a B (prof. diriginte Chesnoi Corina) și a VII-a B (prof. diriginte Lungu Gabriela), îndrumați de prof. ed. plastică Andreea-Nicoleta Cosma și prof de geografie Nicoară Raluca Gabriela, au coordonat desfășurarea activității „Prezentare de modă ecologică”. Pentru formarea abilităţilor practice, de comunicare, de lucru în echipă şi pentru a găsi o utilitate plăcută materialelor reciclabile, elevii au confecţionat piese de vestimentaţie pe care le-au prezentat în cadrul unei parade a modei, spre încântarea colegilor care au făcut jurizarea. Cele mai originale și creative costume realizate din materiale reciclabile inspirate de viețuitoarele din Marea Neagră au fost, desigur, premiate.

      

Ziua Internațională a Mării Negre este, cu siguranță, o sărbătoare îndrăgită și de copiii mai mici. Pentru a marca din nou această zi, având deja experiența de anul trecut, elevii clasei a III-a B, sub îndrumarea prof. înv. primar Mărgineanu Florentina, au realizat o activitate care a stimulat curiozitatea copiilor despre Marea Neagră. Au avut loc discuții pe baza materialului Powerpoint prezentat, au urmărit videoclipuri și au făcut un concurs pe echipe, la finalul căruia au primit și diplome. La fel ca anul trecut, la ora de AVAP au realizat desene cu tematica marină și, în cadrul activității, s-a realizat o expoziție.

 

 Așa cum ne-au obișnuit și cu ocaziile anterioare, grădinița a avut reprezentanți și de această dată! Grupa mare A (coordonator dna. educatoare Cerasella Andrieș) a sărbătorit Ziua Internațională a Mării Negre prin activitatea denumita sugestivUn zâmbet pentru Marea Neagră”Copiii au participat mai întâi la un concurs de desene, cu care ulterior au realizat un poster, transmițând un mesaj important: „Toți să fim mai atenți la acțiunile noastre și să protejăm Marea Neagră!”. Cu mic, cu mare – copii și părinți – toți cei implicați au luat parte la un concurs, dar cel mai important este că a fost timp de calitate petrecut împreună! J

 

          Iată cum Ziua Internațională a Mării Negre poate deveni din nou o ocazie minunată de a vorbi despre Marea Neagră și de a găsi resursele prin care putem participa la protejarea mediului marin!

CONSILIER IMAGINE,

Prof.  Anca BRATU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>