45 de ani… un dascăl desăvârșit, un OM, un părinte!

„45 de ani sunt cât o viață de om, este vârsta mea, a celei care vă scrie aceste rânduri…

Dar reperul în acest discurs este 1 septembrie 1975, data la care tânărul profesor Ceoriceanu Viorel intra în cancelaria școlii din Viile Noi, prin repartiție guvernamentală. Sunt 45 de ani pentru învâțământ și toți pentru Școala Gimnazială nr. 18 ,,Jean Bart” Constanța. Câți profesori au avut oare o asemenea șansă?

Profesor dedicat, diriginte, director… ați trudit (dar ce nobilă trudă!) și ați clădit nu doar o frumoasă carieră, ci și identitatea, spiritul acestei școli. Pentru tot ceea ce ne-ați dăruit în toți acești ani, cuvintele nu sunt de ajuns. Eu am simțit respect și dragoste părintească, așa am crescut! Și am învățat că, indiferent de timpuri, avem datoria de a ne apropia de fiecare elev, să-i înțelegem trăirile și să-i deschidem o cale de urmat.

Cu dragoste de meserie, înțelepciune și devotament, ați făcut din școală o a doua casă. Deseori, ați pus școala pe primul loc, înaintea nevoilor propriei familii, dar toți v-au înțeles și    v-au susținut. Pentru că ați fost asemenea unui comandant de corabie, cel ce știe și anticipează ce este cel mai bine pentru toți.

Cu pânzele întinse, navigând spre viitor, Corabia Jean Bart ne-a devenit FAMILIE! Cancelaria pe care ați construit-o este unică, suntem prieteni, ne respectăm părerile, iar în afara școlii suntem un singur gând. Vă mulțumim pentru că ne-ați dat șansa să creștem și să ne dezvoltăm frumos, demni și încrezători că vom face față furtunilor viitoare.  

Mulți ani cu sănătate și multe bucurii împreună cu familia dumneavoastră, din care știm că facem și noi parte!”

Prof. Busuioc Loredana-Maria

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>