ZIUA PĂMÂNTULUI

Ziua Planetei Pământ a fost declarată sărbătoare oficială de către Organizația Națiunilor Unite (ONU), în anul 2009 si se celebrează în fiecare an pe data de 22 aprilie, pentru a ne reaminti că planeta Pământ și ecosistemele sale ne oferă condițiile necesare pentru întreținerea vieții. În anul 2024, tema Zilei Pământului este Planeta versus Plasticul. Ea solicită liderilor guvernamentali, companiilor și oamenilor obișnuiți să reducă producția de plastic cu 60% până în 2040. De asemenea, solicită eliminarea completă a materialelor plastice de unică folosință până la sfârșitul acestui deceniu.

Anul acesta elevii școlii Jean Bart au sărbătorit Ziua Pământului chiar în prima zi a Săptămânii Verzi, care nu întâmplător a avut tema “Pământul, casa noastră”.

Bucuria clasei pregătitoare A, coordonator P.I.P. Marin Florentina, a fost astăzi la cote maxime:  au plantat semințe de flori în ghivece reciclate, au urmărit filmulețul „Ziua Pământului, în fiecare zi” și au tras concluzia că POT schimba lumea cu propriile mâini. J

La clasa a III-a B, elevii coordonați de P.I.P. Mărgineanu Florentina, au vizionat documentare cu tematica poluării, au participat la dezbateri privind un mediu curat, au realizat o lucrare din materiale reciclabileCăsuța noastră în jurul Terrei” și au făcut o lucrare plastică pe aceeași temă – Ziua Pământului. Desigur, totul s-a împletit într-un cântec despre natură („Mama natură așa ne-a învățat /Cum să trăim mai bine, mai curat…”), iar cireașa de pe tort a fost sceneta „Poveste în pădurea poluată”.

 La ora de fizică, elevii clasei a VI- a A au dezbătut tema zilei – „Pământul, casa noastră”. Prin intermediul prezentărilor PPT, a colajelor, aceștia au identificat principalele surse de poluare ale Terrei și au stabilit măsurile care ar trebui luate de fiecare persoană pentru o planetă mai curată și sănătoasă. Elevilor claselor a VII- a A și a VIII- a B li s-au prezentat de către doamna profesoară Zaharia Elidia Carmen filme care au avut că teme: „Efectele nocive ale poluării mediului înconjurător cu materiale plastice” , „Importanța reciclării PET- urilor”. A urmat o dezbatere, care a avut ca scop conștientizarea în rândul elevilor a importanței valorificării eficiente a produselor din materiale plastice, hârtie, pentru protejarea mediului înconjurător. 

La ora de limba engleză elevii claselor a V-a B și a VII-a C, coordonator profesor Bratu Anca, au marcat această zi prin utilizarea platformei interactive Baamboozle, unde aceștia și-au testat vocabularul și cunoștințele, au aflat informații noi și s-au amuzat, încercând să vină cu cele mai originale răspunsuri la ghicitori.

Cum își dezvoltă reale competențe digitale, la ora de T.I.C. elevii claselor a VII-a A,B si a VIII-a A, B, coordonați de dna profesor Vîntu Mihaela, au învățat să facă broșură pe tema „Reciclarea și beneficiile ei”.

 

          Ziua Pământului reprezintă un moment de conștientizare și acțiune în ceea ce privește protejarea mediului înconjurător și este o ocazie pentru oamenii din întreaga lume să reflecteze asupra impactului pe care îl au acțiunile lor asupra Pământului și să caute soluții pentru a reduce poluarea planetei.

CONSILIER IMAGINE,

Prof.  Anca BRATU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>