Ziua lui Pi

           Recunoscută de UNESCO din 2019, Ziua Internațională a Matematicii este sărbătorită în fiecare an pe 14 martie (3.14), fiind cunoscută și ca Ziua Pi. π este numărul magic care oferă soluția nenumăratelor probleme de matematică dintre cele mai diverse. π este un număr special, un simbol selectat din alfabetul grecesc de către părintele său, Arhimede, legendarul matematician grec care a calculat primul cu o acuratețe incredibilă, valoarea lui.  Acest număr constant, universal, reprezintă raportul dintre circumferința și diametrul unui cerc și poate ajuta la măsurarea moleculelor și a planetelor deopotrivă, fiind întâlnit încă din cele mai antice civilizații.

        Școala lui Jean Bart a sărbătorit această zi, în mod tradițional, prin organizarea unui târg de bunătăți dulci – clasele a V-a și a VI-a au bucătărit, iar clasele mai mari au fost fericiții clienți și beneficiari ai măiestriei culinare. Mici sau mari, elevii școlii s-au bucurat împreună de o zi specială, ca numărul π.

        De asemenea, doamnele profesor de matematică, Chesnoi Corina și Crânguș Mirela, au făcut o vizită vecinilor de la Școala nr. 40 „Aurel Vlaicu”, împreună cu 32 de elevi selectați din clasele de gimnaziu (V-VIII), pentru desfășurarea concursului județean Lumea lui Pi. Concursul s-a organizat pe echipe (de la fiecare clasă câte o echipă de 4 elevi), fiecare membru aducându-și aportul la rezolvarea problemelor. Cu entuziasm și ambiție, elevii școlii s-au ridicat la nivelul așteptărilor profesorilor care i-au pregătit!

        Fun fact – Albert Einstein s-a născut în aceeași zi! J

CONSILIER IMAGINE,

Prof.  Irina ROȘU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>