Ziua internațională a cuvântului „Mulțumesc”

Prima săptămână de școală după vacanța de iarnă ne găsește recunoscători. Ziua internațională a cuvântului „Mulțumesc” (11 ianuarie) a oferit prilejul copiilor de la clasele primare să ne demonstreze magia cuvântului Mulțumesc.

Continuând periplul actelor de politețe, exprimarea recunoștinței pentru părinți, prieteni, doamne învățătoare și persoane apropiate ocupă un loc de cinste în formarea micilor educabili. Doamnele profesor de învățământ primar Ion Florentina (a II-a A), Rățoi Elena-Daniela (a III-a C) și Marin Florentina (a IV-a A) au inițiat o nouă provocare cu ocazia acestei zile, provocare la care au răspuns prezent Dragalina Oana-Georgiana (CP A), Vlaicu Elena-Jeanina (CP B), Ivașcu-Keusch Alina (CP C), Păcuraru Viorica (IA), Rusu Florinela-Marinela (IB), Cazacu Petrica-Alina (IC), Mărgineanu Florentina (a II-a B) și Bălan Alexandra (a III-a B).

Plini de entuziasm, elevii și-au manifestat în fel și chip recunoștința prin realizarea de felicitări adresate celor dragi, cântec și dans pe melodia „Mulțumesc” interpretată de Gașca Zurli și ascultarea unei povești cu morală (clasele I A,B,C). Copiii claselor pregătitoare au colorat „valuri de mulțumire”, au recitat poezia „Mulțumesc” scrisă de Vali Slavu și au cântat în cor melodia „Mulțumesc”. Pe holurile școlii, copiii claselor a II-a A și B, a III-a C și a IV-a A au transmis mesaje de mulțumire pe coli lungi de hârtie, mari cât sufletul lor. Iar în cadrul clasei, au oferit carduri de recunoștință colegilor, alegând astfel cel mai politicos și cel mai amabil copil. Elevii clasei a III-a B au realizat un poster pe care cuvântul Mulțumesc este exprimat în mai multe limbi și au confecționat felicitări cu numeroase cuvinte de mulțumire pentru o persoană dragă.

Magia cuvântului „Mulțumesc” a străbătut holurile școlii noastre toată săptămâna, ca un fior care a atins sufletele copiilor și ale cadrelor didactice, cuprinși de recunoștință și apreciere pentru oamenii din jurul nostru!

CONSILIER IMAGINE,

Prof.  Irina ROȘU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>