Pe drumul bunului simț

Bunul Simț, Bunătatea și Politețea sunt valori fundamentale cu care elevii școlii noastre vor crește MARI și la care doamnele profesor de învățământ primar Ion Florentina, Marin Florentina și Rățoi Daniela s-au gândit când au conceput proiectul „Școala Bunului Simț”.

Săptămâna Bunătății și a Bunului Simț, care a debutat cu Ziua Bunului Simț pe 4 noiembrie, a oferit întocmai prilejul ideal pentru micii școlari să înțeleagă însemnătatea acestor cuvinte, alături de doamnele lor învățătoare, în cadrul unor activități creative și recreative. Elevii clasei a II-a A, coordonați de dna prof. înv. primar Ion Florentina, au realizat pălmuțe din hârtie colorată, pe degetele cărora au scris reguli simple de comportament civilizat. „Să batem palma cu bunul simț!” au strigat copiii amuzați, salutându-se cu aceste pălmuțe, încărcate de norme sănătoase de conduită. Clasa a III-a C, alături de doamna învățătoare Rățoi Daniela, a demonstrat inspirație în comunicarea civilizată, umplând Cufărul Bunului Simț cu îndemnuri la un comportament respectuos și politicos. Nici elevii clasei a IV-a A cu doamna lor, Marin Florentina, nu s-au lăsat mai prejos și au pregătit cele mai hrănitoare poțiuni magice după Rețeta Bunului Simț, combinând numai ingrediente de calitate, precum Respectul, Dragostea, Bunătatea, Cuvintele magice„Mulțumesc”, „Te rog”, „Cu plăcere”, „Îmi pare rău”, Generozitatea, Empatia, Modestia, Cinstea și multe altele, bune și frumoase.

Dând dovadă de lucru bine făcut în echipă, toți colegii lor de învățământ primar li s-au alăturat cu mic, cu mare, în demonstrații de fapte bune, coordonați fiind de doamnele profesor de învățământ primar Dragalina Oana (CP A), Vlaicu Janina (CP B), Ivașcu Alina (CP C), Păcuraru Viorica (I A), Rusu Marinela (I B), Cazacu Alina (I C), Mărgineanu Florentina (a II-a B), Stavarachi Simona (a III-a A) și Gurău Nicoleta (a IV-a B).

De-a lungul acestei săptămâni Bune, copiii au urmărit patru filmulețe educativeUn strop de bunătate, Lecția de viață, Biletul fără loc și O poveste de viață emoționantă – din care au învățat despre puterea celor trei Valori de viață, de care nu trebuie să se despartă niciodată dacă vor să devină Oameni Mari.

Și pentru că celor mici le stă bine cu zâmbetul pe buze și bujorii în obrăjori, Mihaela Vîntu, informaticiana școlii, le-a oferit în ziua de vineri, un program de muzică și dans în curtea școlii, unde și-au etalat talentele de mici artiști și au împărțit mulți stropi de bunătate (mesaje frumoase) în jurul lor. Antrenați bine, Jeanbartiștii noștri au mai înfruntat o provocare pregătită de doamnele învățătoareo adevărată Vânătoare de Comori! În spirit de competiție și de distracție, copiii au desfășurat adevărate tururi de forță pentru obținerea unor bilețele cu mesaje despre Bunătate care trebuiau adunate și completate pe fișa grupei lor.

Ziua Politeții – 13 noiembrie – a fost marcată în mod deosebit de elevii clasei a II-a B, îndrumați de doamna profesor înv. primar Mărgineanu Florentina, care le-a creat Rebusul Cuvintelor Magice și le-a amintit că „florii i se cere parfum și omului politețe”. Elevii săi au dovedit că au bunele maniere și știu să respecte regulile de bun simț, întărindu-i doamnei încrederea în capacitatea lor de a deveni oameni buni și altruiști.

Educația sănătoasă, pentru viață, a elevilor este și va rămâne o preocupare constantă pentru toate cadrele didactice ale Școlii lui Jean Bart. Cuvintele scriitorului britanic, Roald Dahl, „Dacă ai gânduri bune, acestea vor străluci pe fața ta ca și razele soarelui, iar tu vei arăta mereu minunat(ă).” ne ghidează și în prezent pe drumul Bunătății, Bunului Simț și al Politeții!

CONSILIER IMAGINE,

Prof.  Irina ROȘU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>