Omenirea încotro?!

Anul 1970 avea să pună bazele unui eveniment global extrem de important: Ziua Mondială a Pământului, al cărui părinte fondator a fost senatorul american Gaylord Nelson. În anul 2009, Organizația Națiunilor Unite a declarat ziua de 22 aprilie ca fiind sărbătoarea oficială a planetei Pământ, o expresie comună a dorinței tuturor de a construi o societate durabilă pentru un viitor comun verde și sustenabil. De atunci, „Ziua Pământului” este sărbătorită în fiecare an și este un moment special pentru a ne concentra asupra importanței protejării și conservării mediului înconjurător. Această zi ne amintește de responsabilitatea fiecărui locuitor al acestei planete, de a medita la atitudinea pe care trebuie să o aibă în viitor față de natură și de a se gândi cum poate contribui la protejarea mediului înconjurător.

 

Așa cum bine s-au obișnuit, elevii scolii Jean Bart sărbătoresc cu multă încântare și entuziasm și de această dată! În cadrul proiectului ecologic „Pământul oamenilor” coordonat de profesor Zaharia Elidia Carmen și profesor Cosma Andreea Nicoleta , „Ziua mondială a Pământului” a fost  sărbătorită prin activitatea cu tema: „Omenirea încotro?! “, care a cuprins două secțiuni:  Rolul și importanța pădurii pentru om și mediul înconjurător – masa rotundă – organizată cu elevii claselor a VII-a A, B, coordonator prof. Zaharia Elidia Carmen și  Terra,  planeta vie”- realizarea de colaje cu elevii claselor V-VIII, coordonator profesor Cosma Andreea Nicoleta.

 

În urma vizionării unor filme, care au avut ca tematică „Curiozități ale Terrei”; „Cum salvăm planeta?!” a urmat o dezbatere, în care elevii au fost solicitați să identifice principalele cauze care au determinat creșterea temperaturii globale, să exemplifice importanța  pădurilor asupra mediului înconjurător și să specifice câteva măsuri ce trebuie luate pentru păstrarea unui mediu cât mai curat. În fiecare pauza, ei au împodobit planeta Pământ cu urări de bine și mesaje cu spirit ecologic, arătând astfel că înțeleg nevoia de o planetă mai curată și, ghidați de profesorii lor, își manifestă susținerea fiecare în modul său unic. Ceea ce a început ca o fișă albă s-a transformat într-o adevărată dovadă că mica noastră comunitate școlară își reunește forțele pentru a colora planeta cu cele mai frumoase cuvinte!

Elevii din clasa a III-a B, coordonator înv.  Bălan Alexandra, au realizat cărticele dedicate „Zilei Pământului”, în cadrul cărora au notat informații și modalități prin care pot proteja planeta Pământ, care ne servește tuturor drept casă.

 

Tot elevii clasei a VII-a B, coordonator profesor Bratu Anca, au marcat momentul în cadrul orei de limba engleză, desfășurând activitatea „Be green”. Având ca fond muzical melodia „Earth Song” a lui Michael Jackson, elevii au făcut desene prin care au identificat problemele majore ale planetei, au discutat despre acestea și care măsuri ar trebui luate pentru menținerea unei planete cât mai curate.

 

În urma tuturor activităților desfășurate, putem afirma că fiecare dintre noi avem responsabilitatea de a ne implica în protejarea și salvarea planetei noastre, întrucât ea merită efortul nostru! Sărbătorim astăzi Ziua Pământului și ne amintim că trebuie să avem grijă de planeta noastră pentru a o lăsa moștenire generațiilor viitoare. La mulți ani!

CONSILIER IMAGINE,

Prof.  Anca BRATU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>