JEAN BART, între tradiții și nonformal

Jean Bart este si va rămâne un nume important pentru proza română, un scriitor autentic și original, care a cultivat pentru prima dată în literatura română jurnalul de bord și schița marină – acestea fiind pentru totdeauna legate de numele lui. Astăzi, 12 mai 2023, școala noastră care cu mândrie îi poartă numele, a  adus laolaltă elevi, părinţi, profesori, alături de oaspeţii noştri de seamă, reprezentanții Forțelor Navale de pe  Fregata „Mărăşeşti”. Astăzi am sărbătorit 91 de ani de existență, 91 de ani de dăruire și de performanță în educație.

 

Prin tradiție, festivitatea s-a deschis cu ridicarea drapelului de către garda de pe Fregata „Mărăşeşti”, iar un reprezentant din partea echipajului a oferit premiile Mărășești, felicitând elevii care au avut performanțe deosebite la olimpiadele școlare, etapele județene și naționale.

 

Cei mai jucăuși copilași, elevii claselor pregătitoare, au deschis această zi de sărbătoare cu un cântecel de „Bună dimineața!”, fiind urmați de colegii lor mai mari, Corul școlii, care ne-au impresionat încă o dată cu interpretarea lor. Cum la ceas de sărbătoare e rost de dans și voie bună, a avut loc și prima ediție a Concursului „Tradiții dobrogene”, proiect cultural inițiat de școala noastră, care urmărește să promoveze păstrarea tradițiilor prin cele trei secțiuni: dansuri populare, interpretare vocală muzică populară nu doar românească, ci și a minorităților și expoziție de ouă încondeiate, pictură, obiecte meșteșugărești.

 

Ziua a fost îndulcită, la propriu, grație părinților de la clasele primare, care au organizat un târg de produse. Toate fondurile strânse în urma acestei acțiuni caritabile vor merge către Asociația de părinți pentru achiziționarea de costume populare pentru trupa de dans a școlii.

 

Respectăm tradițiile, dar în același timp suntem deschiși la educație non-formală, astfel ca toate clasele de învățământ primar au avut organizate ore de joacă alături de voluntari, în cadrul proiectului „Zâmbete pentru viitor”. Clasele a V-a și a VI-a au participat la concursul de exatlon, în timp ce colegii lor de-a VII-a și a VIII-a au avut la alegere cursuri de dezvoltare personală pe diverse teme de interes adecvate vârstei: “Încredere”, “Cum îmi aleg opțiunile pentru viață?”, “Pregătire pentru examen”.

 

Cu toți ne-am bucurat de o atmosferă plăcută, am împărțit zâmbete şi felicitări, într-un cuvânt, ne-am bucurat să fim împreună și să strigăm la unison:

                        LA MULȚI ANI, ȘCOALA MEA!!!

CONSILIER IMAGINE,

Prof.  Anca BRATU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>