Happy Thanksgiving Day!

      „Happy Thanksgiving Day!au spus în cor elevii claselor primare cu ocazia Zilei Recunoștinței, sărbătorită cu fast în America, în fiecare an în a 4-a joi din luna noiembrie. În timpul orei de limba engleză, prin intermediul unui filmuleț atractiv, elevii au descoperit o pagină importantă din istoria Americii – instalarea pelerinilor englezi ajunși în Lumea Nouă cu corabia Mayflower în 1620 și ajutorul neprețuit pe care l-au primit de la amerindieni pentru a-și construi case, pentru a învăța să cultive, să pescuiască și să vâneze – într-un cuvânt, pentru a începe o viață nouă.  Cu această ocazie, cei mici au aflat că regele festinului este curcanul și că toți avem motive să fim recunoscători pentru persoanele importante și lucrurile bune din viața noastră  (clasa I A și a II-a B, prof. coord. Roșu Irina și clasa I B, prof. coord. Bratu Anca). Astfel, unii dintre elevi au construit un curcan de hârtie și au scris pe mânuțe decupate motivele de recunoștință,  alții au desenat un curcan folosindu-și palmele, sau doar s-au relaxat colorând după legenda Cornul Abundenței (Cornucopia).

        La final de oră, clasele I B și a IV-a A au servit plăcintă de dovleac drept răsplată pentru o treabă bine făcută! (Mulțumiri mămicilor! J)

CONSILIER IMAGINE,

Prof. Anca Bratu & Prof.  Irina ROȘU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>