Capsula Timpului, în grădina lui Jean Bart…

„Timp, încotro mergi? Cum poți, într-o zi, să schimbi în oameni mari niște copii?”

Cât de repede trece timpul! Sau, mai bine zis, noi trecem prin timp și el pare că merge… Au trecut patru ani – patru ani minunați în care mi-am spus mereu cu zâmbetul pe buze că Dumnezeu mi-a dat 28 de copii frumoși, 28 de suflete colorate…

„Copiii mei!” Asta simțeam de fiecare dată când intram în clasă, asta simțeam de fiecare dată când unul dintre ei găsea bucurie în orice lucru mărunt sau chiar și atunci când făcea o boacănă. Când am preluat clasa a 5-a B, „Clasa Minionilor”, așa cum i-am alintat eu, mi-am promis că voi face tot ce îmi stă în putință să le fiu un bun ghid în explorarea anilor de gimnaziu.

Ne-am jucat și am participat la activități ludice care să le permită să crească frumos. Împreună, am scris povești: cu elevi și idei care inspiră, cu activități care fac din școala Jean Bart… o școală altfel. Iar una dintre cele mai dragi este „Capsula Timpului”: un arc peste timp, o colecție de mesaje și gânduri pe care să le rememorăm, împreună, la final de gimnaziu.

Ei bine, „capsula timpului” a fost „dezgropată”! Și-am găsit în ea emoție, ochi curioși și inocenți, copilării și bucurii. Am găsit amintiri vii, un stol de prieteni buni, o familie! Și-am aflat că zborul lor prin toți acești ani a fost cu atât mai special cu cât JeanBartienii dintr-a opta B au învățat să zboare altfel, în echipă, alături de acest „stol” minunat – Familia Minionilor.

O ultimă activitate pentru voi, o ultimă amintire din acest drum frumos pe care l-am parcurs împreună, un ultim gând scris din suflet pentru voi: „Să nu lăsați să treacă o zi fără să vedeți, să auziți, sau fără să citiți ceva frumos!”

Timpul trece, iar la sfârșitul fiecărui an pierdem dar și câștigăm mereu câte ceva. Eu știu sigur că am câștigat 28 de copii, atât de speciali pentru mine, 28 de minioni ce au crescut frumos sub ochii mei și alături de care am învățat să fiu un profesor mai bun, un prieten, o mamă.    

Zbor înalt, dragii mei copii! Să zburați cât mai sus, spre zările cât mai înalte, pentru a vă atinge visurile!

 

Semnat,

Minionul Șef

 

Mult succes, dragi absolvenți ai claselor a 8-a A și a 8-a B! 

Fie ca sufletul vostru să zâmbească mereu, să credeți în voi înșivă și să nu încetați să fiți copii!

CONSILIER IMAGINE,

Prof.  Alexandra Andreea ILIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>