„92 de ani pentru educație”

Astăzi, 10 mai 2024, școala noastră a sărbătorit 92 ani de la înființare, 92 de ani pentru educație! Și cum altfel să celebrăm această zi, decât avându-i alături pe elevii noștri și părinții acestora și, desigur, pe oaspeții noștri de seamă, reprezentanții Forțelor Navale de pe Fregata „Mărășești”, care au păstrat tradiția ridicării drapelului. 

Păstrând o notă solemnă, a avut loc premierea elevilor care au obținut rezultate meritorii la olimpiade și concursuri, adică premiile „Mărășești”, oferite de reprezentantul Fregatei Mărășești, precum și premiile oferite de școală, grație Asociației de Părinți. 

Dar cum să fie zi de sărbătoare fără puțin joc și voie bună?!? Bine organizați și atent coordonați de doamnele învățătoare, reprezentanții ciclului primar au oferit un adevărat spectacol de muzica și dans (Drag mi-e plaiul dobrogean, Primăvara, Dansul prieteniei, Am capul în nori, Wellerman), au impresionat publicul spectator cu un moment de dans modern absolut spectaculos și un altul, cu interpretare la orgă. Nici elevii de gimnaziu nu s-au lăsat mai prejos, căci dansurile lor populare, cele turcești și cele macedonești, împreună cu free-style, au stârnit ropote de aplauze din partea publicului prezent.

Fie că au cântat la chitară, sau au interpretat un cântec popular, fetele de la gimnaziu au arătat ca au suflete de artiști și vor să împartă bucuria și emoția lor cu toți cei prezenți. 

La interior s-au desfășurat, de asemenea, activități specifice acestei zile: clasa a II-a A a avut o lecție diferita azi: doamna învățătoare le-a povestit un scurt istoric al școlii, explicându-le alegerea numelui și a siglei școlii, le-a vorbit despre scriitorul Jean Bart (Eugen Botez, pe numele lui real) și au avut scurte momente de lectură din cărțile prezentate; elevii claselor a III-a A și a IV-a C și-au exprimat gândurile către școală, la ceas aniversar prin colaje, desene, picturi, scrisori cu care au realizat o expoziție prezentată pe holul școlii; cei pasionați de pictură au participat la ateliere de lucru, arătându-și măiestria și răbdarea în ceea ce privește pictura pe lemn, folosind motive florale. O explozie de culori a ieșit din mâinile câtorva elevi de la clasele a V-a, a VII-a și a VIII-a. 

Dragă școală, la finalul unei zile pline de emoții și bucurie, noi, elevi-părinți-profesori, îți spunem LA MULȚI ANI, cu entuziasm și zâmbetul pe buze, cu încrederea că vei avea în continuare grijă de noi și ne vei lăsa aripile să se deschidă!

CONSILIER IMAGINE,

Prof.  Anca BRATU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>