Fii motivul pentru care cineva zâmbește astăzi!

             „Ce ai învățat azi, copile?”

„Am învățat să îmi pese de oameni!”

Școala bunului simț a revenit și anul acesta cu forțe proaspete și idei inovatoare. Proiectul coordonat de PIP Ion Florentina, PIP Rățoi Daniela și PIP Marin Florentina a reunit la prima activitate – Un strop de bunătate – aproape toate clasele de învățământ primar. Doamnele învățătoare au răspuns pozitiv provocării de a îmbogăți această trăsătură înnăscută a copiilor – Bunătatea! Iar copiii s-au ridicat la nivelul așteptărilor.

La clasele pregătitoare și clasele I, școlăreii au audiat o poveste terapeutică, Spune-mi ce dai ca să-ți spun ce primești, în urma căreia au înțeles că faptele noastre au mereu consecințe, bune sau rele. Apoi au urmărit modele de bunătate în cartea ilustrată Fii bun! de Axel Scheffler, carte plină de idei bune și generoase, care le-a arătat că, oricât de mici sau de timizi ar fi, pot schimba lumea și o pot transforma într-un loc mai bun. La final, elevii s-au întrebat Cum arată bunătatea? și au făcut un exercițiu de imaginație în care au desenat Bunătatea  și Răutatea  pe o foaie împărțită în două. Parada celor două personaje a întărit tuturor convingerea că nimic nu poate întrece imaginația copiilor!

La clasele a II-a, a III-a și a IV-a, elevii au audiat Hoțul de biscuiți care i-a învățat că lucrurile nu sunt mereu așa cum par să fie. Au ajuns la concluzia că „există patru lucruri pe care nu le poți recupera niciodată: piatra după ce o arunci, cuvântul după ce a fost spus, ocazia după ce o pierzi și timpul după ce a trecut.” Apoi au urmărit modelele de bunătate din cartea Fii bun! care i-au inspirat să creeze Ghirlanda Bunătății, formată din inimoare cu mesaje frumoase pentru colegii lor mai mari.

Un strop de roșu în port și un strop de bunătate împărtășit celor din jur poate creea minuni de bună dispoziție! a fost mesajul transmis de elevii claselor primare, coordonați de Doamnele lor învățătoare. 

CONSILIER IMAGINE,

Prof. Irina ROȘU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>