De vorbă cu Dințișor

În portița gurii mele

Două șiruri de mărgele

Albe și strălucitoare,

Ce-o fi asta, ce-o fi oare?!

Moștenire din părinți,

Două șiraguri de… dinți!”

 

                Cu zâmbetul pe buze și cu dințișorii la vedere, marți, 19.09.2023, elevii clasei a II-a A, coordonați de dna.  înv. Păcuraru Viorica, au avut parte de o altfel de activitate: vizită surpriză a medicului stomatolog, dna. Giantău Ana-Maria, alias Zâna Măseluța, care a desfășurat o lecție de igiena orală pentru cei mici.

Considerând că acum sunt tocmai la vârsta schimbării dințișorilor, Zâna Măseluță le-a prezentat elevilor tehnica de utilizare a aței dentare, iar pentru a pune în practica ce au învățat, aceștia au primit periuțe interdentare și au fost îndrumați să le folosească zilnic. De asemenea, li s-a făcut o demonstrație pentru a vedea cum funcționează dușul bucal. Copiii au mai primit și o planșă cu pașii de urmat pentru un periaj dentar corect și eficient.

La finalul activității elevii au primit diplome și i-au promis Zânei Măseluță că vor avea o igienă dentară de care vor fi cu toții mândri!

         Acum… dințișorii la control: Zâmbiți, va rog! 🙂

CONSILIER IMAGINE,

Prof.  Anca BRATU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>