„Starea de bine” în educație, în ceea ce ne preocupă pe noi, este o componentă importantă atât în viziunea celor responsabili de calitatea educației, cât și a beneficiarilor acesteia, și anume elevii noștri. Este mai mult decât o asociere de cuvinte atât de des întâlnită pe toate canalele de comunicare! Vorbim de starea de bine ca de ceva ce ar trebui să devină firesc în viața de zi cu zi, așadar împreună, profesori și elevi, lucrăm în această direcție, pentru a obține o reală stare de bine.
Ce înseamnă STAREA DE BINE în școală pentru tine? „Pentru mine starea de bine în școală înseamnă fericire, jocuri, prietenie.”, „Eu cred că starea de bine în școală înseamnă că elevii ar trebui să fie prieteni fără a exista conflicte. De asemenea, elevii ar trebui să se simtă confortabil în incinta școlii”, „Starea de bine în școală înseamnă să ne simțim confortabil și să ne fie drag de acest loc. Consider că starea de bine este influențată de colegi și profesori.”, au fost doar câteva dintre răspunsurile elevilor la chestionarul care le-a fost aplicat înainte de ziua de azi.
Astăzi, 14 octombrie, în Școala lui Jean Bart starea de bine a fost la ea acasă. Elevii Consiliului elevilor au pregătit o activitate de relaxare cu această ocazie, la ora 12. Clasele de gimnaziu au ieșit în curtea școlii, iar elevii împreună cu profesorii au cântat, au dansat și s-au manifestat liber timp de o oră. A fost VE-SE-LI-E!!! J
Tot astăzi, elevii claselor pregătitoare îndrumați de către doamnele învățătoare Alina Ivașcu Keusch, Elena-Janina Vlaicu și Oana-Georgiana Dragalina, au desfășurat o activitate elev-părinte. Da, da, cu siguranță tuturor ne plac astfel de activități, care au rolul de a consolida relația părinte-copil-școală.
Subiectul principal al acestei întâlniri a fost dovleacul, simbolul toamnei:
“E rotund și-i mare, mare!
Miezu-i galben la culoare,
Iar în mijloc are multe
Dulci și albe semincioare.
Semincioarele-s de leac,
Că-s semințe de dovleac!”
Prichindeii și-au început ziua discutând despre anotimpul toamna și au încheiat programul școlar prin decorarea dovlecilor. Aceștia au făcut pereche cu un membru din familie și au petrecut timp de calitate împreună, iar la sfârșit toți au concluzionat că activitatea a fost un succes total!
Și nu au fost singurele clase care azi au spus „Prezent!” la sărbătoarea toamnei: clasele a 3-a A (înv. Simona Stavarachi) și a 3-a B (înv. Alexandra Bălan) au marcat Ziua Alimentației (care se sărbătorește în weekend, pe 16 octombrie). Activitatea a constat în realizarea unei salate de fructe, pentru a ajuta la conștientizarea importanței unei alimentații sănătoase – bazate pe fructe și legume (proaspete). Se pare ca obiectivele au fost atinse, elevii având o bună colaborare și reușind să realizeze singurei un preparat simplu și sănătos – salata de fructe.
“Yummy, yummy in my tummy!” au tot fredonat copiii, pregătind salatele de fructe J
A fost așadar, o zi încărcată pentru elevii școlii noastre, o zi plină de arome și culori, de veselie, de bucurie și de zâmbete! STAREA DE BINE în școală s-a dovedit a fi una cât se poate de reală!
CONSILIER IMAGINE,
Prof. Anca BRATU