Uniți, întâi și-ntâi!

Fiecare întâi este un nou început! Și cum toate „începuturile sunt pline de magie…” (Hermann Hesse), Întâiul acesta este despre mândria de a fi român, este despre bucuria de a fi împreună chiar și la distanță! Întâiul acesta-i despre adevărata moștenire a națiunii noastre: copiii!

Cu sufletul deschis spre țara noastră dragă, românașii lui Jean Bart au pictat online-ul în culorile drapelului național! Români mici, dar cu inimi mari, copiii școlii noastre au realizat materiale care ne-au unit spiritual în cea mai măreață zi din istoria neamului românesc.

 

În semn de mândrie și devotament față de istoria noastră și numele de român, micuții preșcolari, coordonați de doamnele Cerasella Andrieș și Mirela Cojocaru, au îmbrăcat cu emoție firească haina de sărbătoare și au recitat poezii patriotice.

Micuții de la clasa pregătitoare B (învățător Florentina Mărgineanu) au avut parte de prima lecție patriotică și au învățat să simtă românește. Gătiți de sărbătoare și călăuziți de tricolor, românașii din „grupa florilor” au marcat această zi istorică prin crearea unor afișe.  

Dornici să aducă în casă un mic colțișor din România, elevii clasei 1 B (învățător Dorița Ștefănescu) au modelat stegulețe și au întins o horă jucăușă pe planșa de colorat. 

„Trei culori ca trei petale” au alăturat și elevii clasei a 2-a A (învățător Florentina Marin) cinstind și onorând drapelul național. Astăzi, mai mult ca oricând, tricolorul românesc „flutură” în sufletele noastre, prin mesajul transmis de elevii noștri: „Mereu împreună”.

„Țara începe chiar cu mine” o spun atât de frumos mândrii românași ai clasei a 3-a A. Coordonați de doamna învățătoare Alina Ivașcu, elevii au recitat poezii patriotice, au desenat și au cinstit istoria poporului român.

Și elevii claselor a 4-a B (învățător Cornelia Nicolae) și a 4-a C (învățător Alina Cazacu) au adus un omagiu României desenând și purtând cu mândrie portul popular românesc.

Mândri de costumele lor, mândri că sunt români, elevii clasei a VII-a B, coordonați de doamna profesor de muzică Alina Burciu, au transmis culoare și veselie cu ale lor cântece patriotice. O bucurie simplă, pură, prin dulcele grai al copiilor noștri, care ne îndeamnă să rămânem uniți și să păstrăm valorile și tradițiile patriei străbune.

Nu ne-am putut îmbrățișa, iar tradiționala horă românească din curtea școlii ne-a lipsit, însă avem convingerea că dincolo de barierele ecranului, am reușit să cultivăm spiritul patriotic! Am reușit să fim UNIȚI … mai Întâi de toate!  

De Întâi decembrie, la Școala lui Jean Bart, dăm mână cu mână și strigăm la unison:

„La mulți ani, dragi români!”

CONSILIER IMAGINE,

Prof.  Alexandra Andreea ILIE

EDITARE VIDEO,

Inf.  Mihaela VÎNTU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>