Toleranța începe cu noi!

Trăim într-o lume în care este atât de important să redescoperim RESPECTUL și TOLERANȚA, cuvinte care pot părea banale, dar care au puterea de a SCHIMBA DESTINE. La Școala Gimnazială Nr. 18 „Jean Bart” Constanța, învățăm că: ÎMPREUNĂ PUTEM CONSTRUI O LUME MAI BUNĂ!

            Întreaga săptămână, elevii lui Jean Bart au desfășurat o adevărată MISIUNE ANTIBULLYING pe holurile școlii. Mesageri ai prieteniei au fost, ca întotdeauna, Fabricanții de Zâmbete, reprezentanții elevilor din CȘE Jean Bart, care au reușit să ne ofere cea mai prețioasă lecție: aceea a toleranței. Cum? Au dat startul campaniei antibullying: TOLERANȚA ÎNCEPE CU NOI!

            „NOI putem inspira pe alții să se schimbe! NOI putem face un bine! NOI putem fi veseli, iubitori, egali, îngăduitori, solidari și respectuoși!” o spun, atât de frumos, copiii noștri!

         Coordonați de doamna profesor, madame Ilie Alexandra-Andreea, elevii au creat mesaje antibullying prin desen, poezie sau chiar versuri ce urmează să fie transpuse și în ritmuri muzicale. Apoi, au amenajat panouri tematice care să contribuie la sensibilizarea colegilor lor și la combaterea fenomenului de bullying.

            Într-o școală în care credem cu tărie într-o educație altfel și în care creștem oameni echipați pentru viață, ÎMPREUNĂ este cuvântul cheie al acestor timpuri. Pentru că ne dorim să îi învățăm pe elevi să fie mai toleranți, mai solidari și mai empatici cu cei din jur, am înființat un Grup de acțiune antibullying la nivelul școlii. Scopul este crearea unui climat sigur și pozitiv în cadrul școlii noastre.

Echipa de proiect a reunit un număr mare de cadre didactice din școală: educatori, învățători, diriginți, dar și părinți, care au inițiat și organizat activități de informare, conștientizare și prevenire a fenomenului bullying. Astfel, am lucrat în echipă și am creat, încă de la începutul anului, un plan de acțiune antibullying.

Ne-am bazat, desigur, pe sprijinul învățătorilor și al profesorilor, care, în fiecare lună, desfășoară în cadrul orelor de dirigenție, activități educative interactive, menite să promoveze ideea de educație în armonie și respect. „Ce este bullyingul și cyberbullyingul?”, „Cum recunoaștem bullyingul în școală?”, „Aleg să mă implic!”, sunt doar câteva dintre temele de discuții abordate împreună cu elevii. 

Avem încrederea că prin fiecare acțiune pe care o facem, putem aduce o schimbare! Împreună, putem contribui la construirea unei școli prietenoase, care promovează respectul, toleranța, colaborarea și acceptarea.

„Fii bun de câte ori este posibil. Întotdeauna este posibil.” (Dalai Lama)

CONSILIER IMAGINE,

Prof.  Alexandra Andreea ILIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>