„Thanksgiving Day”, sau cum o zi de „împreună” poate aduce fericire!

În vremuri în care ne este dor de îmbrățișări, ce ne aduce mai aproape unii de ceilalți? Noi credem că recunoștința! Și bucuria de a fi împreună! 

În Statele Unite ale Americii, Ziua Recunoștinței este sărbătorită, astăzi, în mod tradițional, în familie, fiind un bun prilej ca oamenii să își reamintească lucrurile pentru care sunt recunoscători. La cina în familie nu lipsesc curcanul umplut sau plăcinta cu dovleac.

            Ziua Recunoștinței sau Thanksgiving Day este o zi în care mulțumești, în care te bucuri de cei dragi și îți dai seama că îți trebuie puține lucruri pentru a fi fericit. Pentru că oamenii sunt frumoși când sunt împreună, iar Ziua Recunoștinței este o zi despre „familie”, în familia lui Jean Bart, copiii noștri s-au bucurat de „împreună”, derulând activitatea „Thanksgiving Day.” Sub îndrumarea doamnelor profesoare, teacher Irina Roșu și teacher Anca Bratu, elevii și-au exersat abilitățile de înțelegere a unui mesaj audiat, și-au activat vocabularul pentru a scrie scurte mesaje sau au produs mesaje orale, interacționând unii cu ceilalți. Dar mai presus de toate, elevii au învățat despre cât de important este să fim recunoscători și au descoperit că împreună formează o echipă, o familie.

            Elevii clasei a 6-a A au avut oportunitatea de a-și exprima gândurile și recunoștința pentru  grupul din care fac parte și au povestit: ce este Ziua Recunoștinței, care este semnificația acesteia, care sunt simbolurile asociate acestei sărbători? Concluzia poveștii:este atât de frumos să ne exprimăm recunoștința pentru persoanele dragi din viața noastră!

Elevii clasei a 6-a B au realizat propria „hand turkey” prin care și-au exprimat recunoștința și au realizat curcani 3D în urma vizionării unui tutorial DIY. Elevele Cîșleanu Daria-Mihaela și Ioniță Mirela-Petruța au creat un moment special pentru colegi: pornind de la o prezentare a acestei zile, au conceput o activitate prin care și-au testat colegii. O mulțime de provocări, distracție și implicare, iar la final, activitatea a fost apreciată de întreaga clasă. Și de profesor, desigur.

Nici cei mai mici elevi ai lui Jean Bart nu au uitat despre bucuria unei vorbe calde și au scris în limba engleză câteva rânduri de apreciere și recunoștință pentru un prieten, pentru mamă, pentru profesor.

Creștem, învățăm împreună cu copiii noștri și nu uităm că există mii de motive pentru care să fim recunoscători în fiecare zi. Pentru prietenie și familie. Pentru un zâmbet, o vorbă bună și un simplu „mulțumesc”. Pentru un răsărit de soare. Pentru aroma timpului.

Bucură-te de ceea ce ai și ceea ce ești! De Ziua Recunoștinței și în fiecare zi! 

Tu pentru ce ești astăzi recunoscător? 

CONSILIER IMAGINE,

Prof.  Alexandra Andreea ILIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>