„Țărm de mare”: cultură, tradiție, premii internaționale

Revista Școlii Gimnaziale Nr. 18 „Jean Bart” Constanța, „Țărm de mare” își continuă tradiția literară reunind în paginile sale gânduri și trări, povești ce rămân amintiri în timp. Cu fiecare număr publicat, adunăm cuvinte și imagini, copii care scriu, citesc, aduc culoare și continuă să fie oglinda unei școli cu nume de scriitor.

Ei sunt suflul revistei noastre! Scriitorii JeanBartieni, copii frumoși al căror talent literar-artistic ajunge astăzi la nivel internațional. Astfel, povestea revistei noastre duce tradiția la nivel de artă și câștigă premiul I la „Festivalul Internațional – Concurs „Anelisse” de Reviste Școlare, desfășurat pe 30 septembrie 2021, la Chișinău, Republica Moldova.

Suntem iarăși mândri și fericiți! Reamintim că revista noastră se bucură și de numeroase premii la nivel național:  laureată a Concursului Național de Jurnalism și Reviste școlare, organizat de Ministerul Educației Naționale, timp de 3 ani consecutiv, Premiul I pentru cea mai bună revistă de gimnaziu, pentru cel mai bun interviu și Marele Trofeu la categoria Revistelor Instituțiilor Școlare din cadrul Concursului Național de Reviste Școlare „Aproape de voi”, organizat de Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” din Medgidia. 

„Țărm de mare” înseamnă ambiție, implicare, inițiativă, dar mai presus de toate, muncă în echipă. Redactori, reporteri sau jurnaliști în devenire dau viață revistei noastre și scriu: despre pasiuni, muncă și performanță, despre proiecte și visuri, despre… bucuria de a scrie!

În paginile revistei se adăpostesc și povești cu oameni de cultură, oameni deosebiți care schimbă vieți. Mulțumim celor doi invitați de seamă ai acestei ediții pentru interviurile acordate: Carmen Ion, profesor de limba și literatura română, fondatoarea fenomenului Boovie și scriitorul Florin Bican, alături de care am pășit atât de frumos într-o lume a poveștilor.

Felicitări, dragi elevi contributori și profesori coordonatori! Echipa redacțională vă mulțumește pentru efortul depus în acest proiect de suflet și promite o ediție unică, o revistă… ca o carte bună de citit!   

Loredana-Maria Busuioc (Redactor șef) 

Alexandra-Andreea Ilie (Redactor șef adjunct)

Mihaela Vîntu (Redactor șef adjunct) 

Călin-Emanuel Zăbavă (Redactor șef)        

Daria-Ioana Damian (Redactor șef adjunct)

Reyhan Arif – 8A (Redactor rubrică)

Maria-Cristiana Vicolov – 8 A (Redactor rubrică)

Dragi cititori, iubitori ai lecturii,

De astăzi, deschidem o nouă pagină din istoria școlii și vă invităm să ne citiți povestea. Răsfoiți revista „Țărm de mare” ediția 2020-2021 – aici

CONSILIER IMAGINE,

Prof.  Alexandra Andreea ILIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>