„Țărm de Mare”: tradiție, premii, excelență… istoria unei școli

 

Revista „Țărm de Mare” continuă să crească și să devină istoria unei școli cu nume de scriitor. De-a lungul anilor, s-au schimbat colective de redacție, cei mari predau ștafeta micuților JeanBartieni împătimiți ai scrisului, transferând dăruire și implicare într-un proiect de suflet, scris de elevi pentru elevi.

 

Însă, un lucru devine tot mai limpede: cu fiecare număr publicat, cu fiecare elev ce devine actor în istoria școlii, cu fiecare gând exprimat prin cuvinte, fraze, versuri, „Țărm de Mare” reușește să facă din excelență o tradiție! Iar noul număr al revistei aduce, și de această dată, valuri de premii la nivel național. Un adevărat blazon de onoare și mândrie pentru școala noastră! 

 

Revista Școlii Gimnaziale Nr. 18 „Jean Bart” Constanța, „Țărm de Mare”, a obținut premiul al II-lea și Premiul Special Interviu în cadrul proiectului educativ regional Concursul Revistelor Școlare „Aproape de voi”, ediția a XI-a, desfășurat la Liceul Teoretic „N. Bălcescu” Medgidia.

 

Mai mult decât atât, „Țărm de Mare”, a fost distinsă, pentru a patra oară, cu titlul de Laureată la etapa națională a Concursului Național de Jurnalism și Reviste Școlare, organizat de Ministerul Educației.

 

Felicitări, dragi elevi contributori și profesori coordonatori! Mulțumim invitatului special al acestei ediții pentru interviul acordat: autoarea de origine americană Sally J. Pla, un om cald și primitor de care ne leagă o experiență unică prin participarea echipei JeanBartienii la Festivalul Boovie.

 

„Țărm de Mare” este mai mult decât un proiect de suflet al unor copii frumoși, este o pagină din istoria școlii lui Jean Bart. Peste ani și ani, în paginile sale, nu vom găsi doar cuvinte și imagini alb-negru, ci vom întâlni gânduri, sentimente, trăiri, existențe, depozitate în sertarul timpului, vom reîntâlni oameni frumoși care scriu și dau viață revistei. Și ne vom bucura de acest cadou special pe care îl vom putea deschide iar și iar…

Loredana-Maria Busuioc (Redactor șef)

Alexandra-Andreea Ilie (Redactor șef adjunct)

Mihaela Vîntu (Redactor șef adjunct)  

Maria-Cristiana Vicolov 8A (Redactor șef)       

Reyhan Arif 8A (Redactor șef adjunct)

Daria-Maria Pândici 8B (Redactor șef adjunct)

Ana-Maria Bucur 7B (Redactor rubrică)

Gabriela-Natalia Busuioc 7B (Redactor rubrică)

Mirela-Petruța Ioniță 6B (Redactor rubrică)

Un număr aniversar, cu ocazia împlinirii a 90 de ani de la inaugurarea primei clădiri a școlii, o ediție unică… Răsfoiți revista „Țărm de mare” ediția 2021-2022 – aici

CONSILIER IMAGINE,

Prof.  Alexandra Andreea ILIE 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>