Stimați părinți, dragi elevi…

Suspendarea cursurilor în școli ca măsură de prevenție și limitare a răspândirii infecției cu COVID 19 ne pune în fața unei situații ce trebuie privită cu mare responsabilitate: este imperios necesar să ținem copiii acasă și să găsim soluții de a continua procesul de educație al acestora.

Este foarte important să înțelegem că a sta acasă, într-un spațiu curat și aerisit, este decizia cea mai înțeleaptă. Vă invităm să tratați cu maximă prudență această măsură și să evitați spațiile aglomerate și locurile de joacă destinate copiilor, care pot fi adevărate locuri de expunere. Limitați ieșirile în spațiul public la strictul necesar.

Iar dacă suntem de acord că suspendarea cursurilor nu înseamnă vacanță, vă invităm să folosiți acest timp pentru studiu. Îndrumați copiii către cărți, sprijiniți-i să citească zilnic, măcar o jumătate de oră, încurajați-i să își exerseze abilitățile de scris și citit, îndemnați-i să exerseze la matematică, în mod constant. Doar așa își pot menține mintea ageră și conectată. Mai mult, momentul reînceperii școlii nu va mai fi atât de dificil, iar reacomodarea se va face mult mai lin. Nu uitați că orice învățător sau profesor se află la un telefon distanță.

Drag elev, ce poți face în tot acest timp? Sunt nenumărate modalități de a te distra chiar și acasă, mai ales dacă optezi pentru activități recreative și, în același timp, educative. Nu uita să combini studiul cu activitățile de relaxare. Astfel, poți crea o listă cu activități ce pot fi desfășurate în casă.

 Îți recomandăm, cu această ocazie, să valorifici acest timp, orientându-te către articolele din revista școlii. De asemenea, poți îmbina scrisul cu pictura sau poți rezolva un puzzle. Pune în practică un joc educativ care să nu implice gadget-uri. Fie că joci scrabble, mima în familie sau orice altceva, vei vedea că o oră fără telefon va face magie. 

Nu uita de exersarea abilităților de comunicare în limbi străine. Utilizează calculatorul pentru sarcini precise și pentru a căuta informații. Caută muzica ta preferată în limba engleză sau franceză, cântă și dansează, descoperă și explorează materiale și resurse educaționale, sau vizionează cele mai noi documentare și filme străine.

          Dragi JeanBartieni, cel mai important este să ne păstrăm o atitudine echilibrată, să ne coordonăm eforturile pentru a trece cu bine de această perioadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>