Spor(t) la mișcare!

Se spune că în viață și în sport, ai două opțiuni: să rămâi pe margine sau să intri în joc. Ei bine, într-o lume plină de provocări, JeanBartienii aleg întotdeauna să intre-n joc! Și demonstrează că într-o clasă mică poate încăpea tot atâta bucurie ca pe un teren de sport!  

Sportul rămâne o activitate care se poate reinventa, chiar și în perioade de criză. Ce faci când condițiile meteo sunt nefavorabile sau când sala de sport este prea mică pentru a respecta condițiile de distanțare? Elevii claselor a 4-a de la Școala Gimnazială Nr. 18 „Jean Bart” Constanța au învățat că poți transforma orice obstacol într-o oportunitate. Poți aduce zâmbete pe chipurile copiilor chiar și în pandemie. Ai nevoie doar de muzică și … imaginație!

Curioși și entuziaști, cei mici au pornit într-o nouă aventură a sportului. Iar doamna profesor Mihaela Popescu le-a deschis o ușă către universul său, acolo unde sportul înseamnă zâmbete și energie, acolo unde mișcarea se îmbină armonios cu distracția. Start joc! Și ora de educație fizică și sport devine altfel:  

            Un moment de gimnastică  pentru postura corectă a corpului animează elevii și răspunde tuturor restricțiilor impuse: mască,  mișcări cu un efort mic spre moderat, spațiu limitat, distanțare fizică. O lecție de fitness folosind benzi elastice sau bastoane contribuie cu siguranță la dezvoltarea fizică armonioasă a elevilor din ciclul primar.

                    Da! Sportul are puterea de a inspira oamenii. Sportul ne învață să rămânem o echipă unită, atât pe terenul de sport, cât și dincolo de el. 

CONSILIER IMAGINE,

Prof.  Alexandra Andreea ILIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>