Școala (lui) Jean Bart, sărbătorește românește

            22 februarie 2019. Picături de iubire și de mândrie au plouat astăzi peste chipurile elevilor Școlii Gimnaziale Nr. 18 „Jean Bart” Constanța. Motivul? Vestitul Dragobete a sosit la noi în școală și a fost întâmpinat, cu bucurie, de elevi.

 

            Sub coordonarea doamnei profesor de limba franceză, madame professeur Ilie Alexandra-Andreea,  în colaborare cu un echipaj al Consiliului Școlar al Elevilor, a fost lansat proiectul De Dragobete, Iubește Românește! Inițiativa lor a fost susținută de conducerea școlii, Doamna director Busuioc Loredana, iar numărul de elevi dornici să participe la activitățile din cadrul proiectului, a dovedit că tradițiile românești nu sunt deloc uitate nici de elevii noștri.

            Dragobetele, una dintre cele mai frumoase sărbători autohtone, sau ziua dragostei la români, este celebrată pe 24 februarie și marchează venirea primăverii. Dragobete este și un zeu al bunei dispoziții, iar tradiția spune că, în această zi, nimeni nu trebuie să fie trist.

 

             Veselie a fost și la Școala Gimnazială Nr. 18 „Jean Bart” Constanța! Concursul de creație literară și plastică, ce a avut ca temă principală un motiv din sfera sărbătorii de Dragobete, a reunit peste 45 de JeanBartieni talentați și implicați. Activitatea a debutat cu o prezentare Power Point despre semnificația Dragobetelui și obiceiurile acestei zile pe meleagurile românești, proiect realizat și susținut de eleva clasei a VII-a A, Vasile Delia-Maria.

Prezentă la festivitatea de premiere, Doamna director, Busuioc Loredana, a apreciat proiectul și mobilizarea elevilor, felicitându-i totodată pentru preocupările școlare și extrașcolare.

De asemenea, elevii participanți au transformat toate gândurile frumoase, într-o expoziție de desene pline de iubire și culoare. Pe coridorul școlii a fost amenajat un panou dedicat primăverii și iubirii.   

Și, după cum este datina la români, orice gazdă bună nu își lasă oaspeții „neomeniți”. Momentul „dulce” de final, a fost deliciul elevilor, căci toți participanții au avut parte de tradiționala plăcintă cu brânză.

 

Sărbătorim iubirea, sub orice formă ar fi aceasta: pentru familie, pentru colegi, dar mai ales, pentru tradiții. Școala (lui) Jean Bart sărbătorește românește!

Non scholae sed vitae discimus (Nu învățăm numai pentru școală, ci și pentru viață)

CONSILIER IMAGINE,

Prof.  Alexandra Andreea ILIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>