Ce copil nu visează să plece în căutarea unei comori? Elevii Școlii Gimnaziale Nr. 18 „Jean Bart” Constanța sunt întotdeauna gata să răspundă la noi provocări, jocuri și peripeții, chiar și în online! Ești curios să afli despre aventura lor prin camerele secrete ale lui Jean Bart? Atunci, hai să pornim în căutarea comorii!
Jocul „Comoara” publicat pe site-ul Ministerului Educației Naționale de către echipa formată din prof. Mihaela Popescu, psiholog Daniela Ghițoiu și informatician Mihaela Vîntu, își propune să aducă împreună elevii școlii Jean Bart, să le dezvolte spiritul ludic și potențialul creativ, contribuind totodată la creșterea motivației școlare, prin implicarea în activități extrașcolare online. Destinat elevilor din clasele II – V, întregul proiect este un concurs de creație literară implementat printr-un element inovativ: JOCUL.
Antrenați, mai întâi, într-un joc online în cadrul căruia să descopere titlul compunerii, elevii vor fi mai motivați să treacă la nivelul următor: etapa prin care își vor pune în valoare abilitățile de scriere creativă.
Pentru că acolo unde există o comoară, trebuie să fie o hartă, dar și o mulțime de provocări, micii căutători de comori s-au pregătit de distracție și s-au îmbarcat într-o aventură de neuitat, alături de formatori dar și de învățători. Cu fiecare cameră de joc parcursă, cu fiecare sarcină amuzantă îndeplinită sau indiciu descoperit, elevii au adunat litere, ajungând din aproape în aproape la comoară. Ce mesaj au descoperit micuții la final? Nimic mai firesc, nimic mai frumos și mai prețios decât: „Eu sunt comoara”.
Micuții JeanBartieni nu au putut alerga după indicii prin școală, dar suntem convinși că au luat parte la cea mai distractivă goană după comori. Activitatea i-a captivat, în mod firesc, pe toți, iar compunerile trimise pentru concursul de creație literară vorbesc de la sine.
Juriul, format din prof. Butnariu Carmen-Elena, prof. Ilie Alexandra-Andreea, prof. Roșu Irina, bibliotecar Caba Ramona-Ștefanaia și informatician Vîntu Mihaela, a avut dificila misiune de a departaja lucrările elevilor, iar astăzi, 1 martie, cu ocazia împlinirii a 184 de ani de la nașterea îndrăgitului prozator, Ion Creangă, anunțăm cu bucurie, marii câștigători ai concursului de creație literară „Eu sunt comoara”.
Da! Comoara lui Jean Bart a fost găsită ! Căci în fiecare copil al școlii noastre există o comoară care trebuie explorată și dezvoltată. Pentru noi, cea mai mare comoară înseamnă: familie, elevi fericiți, dar mai presus de toate, o educație pentru viață!
Cu poftă de aventură, s-au lăsat ghidați și au mers pe urmele comorii: clasa a 2-a A (înv. Marin Florentina), clasa a 2-a B (înv. Gurău Nicoleta), clasa a 3-a A (înv. Ivașcu-Keusch Alina), clasa a 4-a A (înv. Păcuraru Viorica), clasa a 4-a B (înv. Nicolae Cornelia), clasa a 4-a C (înv. Cazacu Petrica-Alina), clasa a 5-a A (diriginte prof. Roșu Irina), clasa a 5-a B (diriginte, prof. Lungu Ioan-Cosmin)
Costea Alma Beatrice (2A) – Premiul I
Ivașcu Mara (2A) – Premiul I
Lungu Darius (2B) – Premiul I
Sebestyen Christian (2B) – Premiul I
Babu Antonia (2A) – Premiul II
Gherase Lucian (2B) – Premiul III
Caba Sofia (2A) – Mențiune
Șișcu Roberto (2B) – Mențiune
Ciobanu Ionuț Rareș (4A) – Premiul I
Zăbavă Catrina (4C) – Premiul I
Soare Damian George (4A) – Premiul II
Micu Adrian Gabriel (4A) – Premiul III
Buciu Ștefania (4C) – Premiul III
Manea Robert Valentin (5A) – Premiul I
Croitoru Diana Cristiana (5B) – Premiul II
Asanageanu Crina Teodora (5B) – Premiul III
Ioniță Mirela Petruța (5B) – Premiul III
CONSILIER IMAGINE,
Prof. Alexandra Andreea ILIE