Școala Jean Bart pe harta Europei…

Code Week 2019

      În perioada 7 – 20 octombrie 2019, elevii Școlii Gimnaziale Nr. 18 „Jean Bart” Constanța organizează evenimentul Concepte de programare de bază, din cadrul inițiativei Europe Code Week 2019, sprijinită de Comisia Europeană.

Evenimentul, înscris pe harta Săptămânii programării și aflat sub îndrumarea domnișoarei informatician Mihaela Vîntu, își propune activități ce oferă elevilor oportunitatea de a face primii pași în calitate de creatori digitali. 

Cu ajutorul unor jocuri și programe precum RunMarco (clasele a II-a și a III-a), Alice (clasele a IV-a), sau Crearea de pagini web (clasele V-VIII), elevii noștri explorează creativitatea digitală într-un mod distractiv și inteligent. Primii norocoși au fost elevii claselor a II-a AB, a III-a B, a IV-a A și a V-a AB, însă vom descoperi tainele programării și în zilele următoare.

 

 Pentru viitorii creatori de tehnologie, Code Week reprezintă șansa de a lucra împreună în mod creativ, de a aduce la viață idei și aplicații și de a ține pasul cu viitorul digital. Așadar, în această săptămână, vom parcurge împreună drumul codurilor și al programării… pas cu pas spre viitor! Nimic mai firesc într-o școală în care formăm… viitorul!  

CONSILIER IMAGINE,

Prof.  Alexandra Andreea ILIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>