Școala începe la 1 septembrie!

Scoala gen. Jean Bart (456)Nu, nu este o greșeală de tipar! Școala a început la 1 septembrie pentru profesori. Dacă înainte de vacanța de vară elevii Școlii nr. 18 „Jean Bart” Constanța au experimentat bucuria de a avea în școală un Laborator de Joc și Citit Împreună, amenajat cu ajutorul Auchan România, acum, la început de toamnă, profesorii se pregătesc cum nu se poate mai bine să-și întâmpine elevii…

Auchan România susține educația și, prin programul Mobilizatron, lansat cu ocazia împlinirii a 10 ani de prezenţă în România, a făcut posibil ca profesori din 9 școli din România, printre care și școala noastră, să beneficieze de experiențe care să aducă o schimbare în bine pentru elevi prin activități, lecții, proiecte care implică elevul în propria formare și îi permit să înțeleagă „De ce?”

Cursul „Arhitecții educației – Metodologia învățării experiențiale”, parte a programului Mobilizatron, oferit de Fundația Noi Orizonturi prin doamna formator, prof. Daniela Țepeș, a cuprins operaționalizarea unor concepte cunoscute precum obiective, competențe, proiecte, stiluri de învățare, poveste,  dar și concepte noi, toate abordate din perspectiva învățării experiențiale.

Esența este că profesorii vor putea proiecta acum, cu ușurință,  activități care sprijină dezvoltarea socio-emoțională, învățarea autodirijată, reală, relevantă, indiferent de disciplină, adaptată nevoilor societății în care trăim, adaptată nevoilor de cunoaștere a elevilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>