Şcoală de vară la Jean Bart

Pentru a treia oară, Şcoala Gimnazială nr. 18 „Jean Bart” Constanţa şi-a deschis porţile unui nou program de educaţie nonformală, de vacanţă. Derulat în perioada 26 iunie-2 iulie 2017, cu 129 de copii şi tineri de la 6 la 17 ani, programul a adunat elevi din 7 localităţi din România şi… Noua Zeelandă.

La nivel local, elevi din 14 şcoli s-au bucurat de aceste zile, între 9,00 şi 17,00. A fost tare animată şcoala în aceste zile, iar locuitorii din cartier au privit curioşi de după gard, admirând veselia şi bucuria acestor copii. 33 de formatori inimoşi din cadrul Asociaţiei Together Everyone Achieves More din 5 judeţe au creat o poveste de vară cu tema „Naruto”, în care copiii au experimentat jocuri şi ateliere de autoapărare (cu R. D., multiplu campion mondial), de prim ajutor, de cusut, tir cu arcul, jocuri cu apă, făină, de încredere, de ştafetă, dansuri, zumba etc. Prin astfel de activităţi nonformale, copiii învaţă să împartă, să accepte, să tolereze, să-şi exteriorizeze emoţiile, să-şi exprime ideile, să aibă iniţiativă, să argumenteze, să aibă răbdare, să creadă în ei, să se implice, să-şi dorească.

 Programul este coordonat de d-na psiholog Daniela Ghiţoiu care a declarat: „Inteligenţa emoţională este o componentă tare importantă a educaţiei copiilor, care le asigură acestora o dezvoltare armonioasă şi de succes. Şcoala noastră are o preocupare deosebită în acest sens, şi şi-a deschis larg porţile pentru multe programe şi acţiuni din această sferă. Rezultatele sunt evidente, iar bucuria cu care aceşti copii vin la şcoală, atât în timpul vacanţelor cât şi în timpul cursurilor, ne determină să credem că aceasta este cheia pentru creşterea motivaţiei şcolare la elevi”.

One Comment


  1. https://polldaddy.com/js/rating/rating.js
    https://polldaddy.com/js/rating/rating.jsFelicitări doamnei director Busuioc Loredana pentru implicare, pentru ca a înțeles că reușită în viață nu presupune doar rezultate școlare, că elevii pot învăța multe prin joc. Pot învăța lucruri mult mai importante decât calculele matematica. Învăță ce sunt: prietenia, corectitudinea, lucrul în echipă, empatia, învață că lucrurile mărunte contează. Felicitari doamnei psiholog Daniela Ghitoiu pentru dăruirea și bucuria cu care îi învață pe copii SA FIE OAMENI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>