Școala copiilor fericiți

În ochii copilăriei, „inima tuturor vârstelor”, așa cum o numea Lucian Blaga, este o lume minunată plină de zâmbete largi și chipuri fericite. De 1 iunie, prima zi din Cireșar, coborâm încet pe ulița copilăriei și ne bucurăm alături de copiii noștri.

 

Veselia și emoțiile copiilor, surprinse în fotografii, spun cât de mult înseamnă pentru ei activitățile din cadrul Proiectului Educațional Ziua G. Elevii din clasa pregătitoare A (înv. Florentina Ion), clasa I A (înv. Oana-Georgiana Dragalina) și clasa I C (înv. Elena-Daniela Rățoi) au învățat să coopereze, să descopere calități ale colegilor și, mai presus de toate, valoarea prieteniei.

„Ziua Acceptării” a fost despre emoții pozitive și gânduri bune. Micuții au vizionat un filmuleț, și-au exprimat emoțiile trăite pe tricouri de hârtie și au transmis cuvinte frumoase către colegi. Printre râsete și voie bună, elevii au învățat despre încredere și muncă în echipă. Legat la ochi – „Curajosul” – s-a lăsat ghidat de un coleg și a străbătut un traseu stabilit. Micuții au lucrat în echipe de câte 2 și tare mult le-a plăcut!

Dar ce-ar fi copilăria fără prietenie? De „Ziua Prieteniei”, școlarii noștri au învățat adevăratul sens al cuvântului prietenie: încredere, sinceritate, acceptare, susținere. Și-au spus proverbe și zicători, au discutat despre modul în care să ne comportăm cu prietenii și cu cei din jur, sau despre cum să ne alegem prietenii. Și pentru că au aflat că prietenia este o comoară ce trebuie prețuită, micuții și-au ținut prietenii aproape. Cu numele unui prieten scris pe fiecare deget, „Mânuța Prieteniei” le-a fost alături pe tot parcursul activității.

 

Și micuții școlari ai clasei I B (înv. Dorița Ștefănescu) au participat la o activitate inedită, dedicată zilei de 1 iunie. „Tombola jucăriilor abandonate” a fost despre bucuria de a dărui, iar fericirea de pe chipurile lor este de neprețuit.

 

Școala lui Jean Bart prinde viață prin jocuri și ghidușii, prin fiecare suflet de copil șlefuit în spiritul nostru. Școala lui Jean Bart… este a lor: a copiilor!

 

La mulți ani, copile drag! Să crești frumos și înțelept… zâmbește… bucură-te… învață!

 

CONSILIER IMAGINE,

Prof.  Alexandra Andreea ILIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>