„Şcoala Altfel” – 2017

„Săptămâna Altfel” a debutat, pentru o parte din elevii Şcolii Gimnaziale nr. 18 „Jean Bart” Constanţa, la înălţime: pe traseele dintre copacii din Parc Aventura Paradisland de la Neptun. Şi a continuat la fel!

Cu (în ordine dinadins aleatorie) vizitarea principalelor edificii de cult din peninsulă (Biserica Greacă, Biserica Armeană, Moscheile Kral şi Hunchiar, Sinagoga – ultimele două doar pe dinafară, Catedrala catolică şi cea ortodoxă), precum şi a Edificiului Roman cu Mozaic şi a Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa (mulţumim, Lavinia Dumitraşcu!), rugby tag în curtea şcolii, o excursie la Baza militară din Mihail Kogălniceanu şi una la Bucureşti, la Orăşelul Cunoaşterii şi la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, două întâlniri cu doi scriitori, în şcoală (pentru cei mari) sau la Biblioteca Judeţeană Constanţa (pentru cei mici), o vizită Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii de la Delfinariu, o sesiune-concurs de comunicări ştiinţifice în şcoală (organizat de doamna Carmen Elidia Zaharia), un concurs de kendama în curtea şcolii (cu implicarea Consiliului Şcolar al Elevilor), o participare la gala Concursului Regional de Reviste Şcolare „Aproape de voi!” la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” din Medgidia (unde am obţinut Premiul II, de altfel cel mai bun rezultat din judeţ, nu numai la gimnaziu, şi un Premiu Special pentru Interviu, imediat după ce am aflat că am câştigat şi Premiul I la faza judeţeană a Concursului Naţional de Reviste Şcolare şi Jurnalism şi calificarea la faza naţională, ca anul trecut, cu o echipă reprezentată de R. N., M. B. şi C. C.; de astă dată, am optat pentru pachetul complet şi ne-am calificat şi la concursul naţional de literatură „Tinere condeie”, cu M. B., M. P. şi I. D., ce frază lungă, exact ca săptămâna trecută, închidem paranteza), dar şi la gala „Festlettura” de la Institutul Italian din Bucureşti (sei bravissima, R. B. M.). Am uitat ceva? Se prea poate. Adăugăm mai târziu! Briza vacanţei e de vină. Şi musai emoţiile claselor a opta!… Cum scriam şi anul trecut: „Totul, într-un carusel de imagini neclare, în mişcare, de-a valma, aşa cum şi le va rostui, în timp, fiecare dintre participanţi, în amintirea sa…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>