Școala 18 Constanța programează la Hour of Code

Hour of Code are loc, ca în fiecare an, în timpul Săptămânii Educației în Tehnologia Computerelor (mai precis în perioada 4-10 decembrie), un eveniment ce se desfășoară la nivel global; ea reprezintă o introducere de o oră în programare, cu scopul de a arăta că oricine poate învăța bazele acesteia, și poate fi un început în descoperirea pasiunii pentru tehnologie.

„Am început în forță evenimentul Hour of Code 2017 cu un tutorial nou, realizat de către Code.org în parteneriat cu Microsoft! Este vorba despre tutorialul Minecraft: Hero’s Journey (https://code.org/minecraft), unde elevii îl coordoneaza pe Agent ca să treacă cu brio peste provocările jocului!”

Astfel,  în perioada 27.11 – 08.12.2017, toţi elevii de la clasele I-VIII au intrat, pe rând, sub îndrumarea drei informatician Mihaela Vîntu, în laboratorul de informatică și au parcurs o oră de programare. Elevii care au terminat mai repede  noul tutorial Minecraft au putut să exploreze și alte tutoriale. 

Cei care doresc să continue să exerseze o oră de programare acasă pot intra pe adresele de mai jos, unde se găsesc mai multe activități, pentru toate vârstele.

Unele clase au creat animații în programul Alice 3. Pe baza animațiilor create se poate participa la concursul naţional „Învață să programezi cu Alice”, organizat de ADFABER.org si sponsorizat de către Oracle Academy, perioada de înscriere în concurs fiind, anul acesta, până pe 25 octombrie 2017. Cei ce doresc să participe anul următor, pot descărca gratuit acest program de la adresa: http://www.alice.org/get-alice/alice-3/Detalii legate de concurs: http://adfaber.org/alice/.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>