Săptămâna Europei

 Săptămâna Europei a fost marcată în Școala „Jean Bart” în culorile galben-albastru ale Suediei, țară pe care am reprezentat-o mândri în toate activitățile desfășurate. De-a lungul celor patru zile de sărbătoare (6 – 9 mai), elevii școlii s-au întrecut în realizarea de colaje cu simbolurile Suediei, portofolii la geografie, crearea unui steag uman al Uniunii Europene, desene cu vikingi și valkyri, steagul pictat al Suediei, pictură în acrilic a statului și a blazonului monarhiei suedeze, dar mai ales realizarea unui stand cu feluri de mâncare tradiționale suedeze, alături de panouri informative despre tot ce înseamnă istoria, geografia, cultura și civilizația Suediei. Efortul clasei a V-a A în crearea acestui stand (profesor diriginte Butnariu Carmen Elena) a putut fi remarcat de către reprezentanți ai Prefecturii și ai Inspectoratului Școlar Județean Constanța, care i-au felicitat pe micii noștri școlari pentru creativitatea și ingeniozitatea lor.

De la cei mai mici la cei mai mari, elevii au învățat ce înseamnă rigoarea, respectul pentru lege, ordine și  educație și mai ales respectul pentru istorie ale poporului suedez. Model de urmat, Suedia a oferit copiilor noștri exemple diverse de povești de succes și le-a amintit dreptul lor de cetățeni europeni, dreptul la libertatea de a trăi și de a se exprima, de a-și urma visele prin muncă susținută și ambiție centrată pe obiective realizabile.

Punctul culminant al acestei săptămâni a fost joi, 9 mai – Ziua Europei, când elevi din clasele a V-a A și a V-a B, conduși de doamnele profesor Butnariu Carmen Elena și Roșu Irina, au participat la parada țărilor Uniunii Europene organizată de Direcția Județeană pentru Tineret și Sport în parteneriat cu Prefectura și I.S.J. Constanța, alături de alte 27 de școli din frumosul nostru oraș. Fluturând veseli baloane și panglicuțe galben-albastru (culorile steagului Suediei), îmbrăcați în uniforma școlii și purtând mândri stindardul cu sigla Școlii nr. 18 „Jean Bart”, acești elevi ne-au oferit un exemplu de implicare și dedicare, calități pe care școala noastră le cultivă și le dorește în viitorii cetățeni europeni. 

CONSILIER IMAGINE,

Prof.  Alexandra Andreea ILIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>