Săptămâna Europeană a SPORTULUI 2022 #BEACTIVE

      Este deja bine cunoscut dictonul latin „Mens sana in corpore sano”, care se traduce prin „Minte sănătoasă în corp sănătos”. Încă din antichitate a fost descoperită legătura benefică între exercițiile fizice și o minte limpede și sănătoasă, iar în prezent din ce în ce mai mulți oameni conștientizează beneficiile sportului.

Având la dispoziție o săptămână întreagă dedicată sportului, cu multiple activități, echipa formată din elevii școlii noastre („Juniorii Jean Bart”), însoțiți de profesorii diriginți, clasa a V-a B, diriginte prof. Corina Chesnoi și clasa a VI-a A, diriginte prof. Mihaela Popescu, dar și de părinți, au ales să participe la crosul desfășurat în data de 27.09.2022, CROSUL  #BEACTIVE! Ghidându-se după motto-ul „Să alergi încet nu este un defect. În schimb, să renunți este.”, elevii noștri au dat tot ce au avut mai bun. Ba chiar li s-au alăturat pe parcurs și foști elevi ai școlii, arătând că legătura creată între profesori și elevi dăinuie în timp.

Traseul s-a desfășurat pe o distanță de 2 km, cu plecare din Piața Ovidiu –Strada Arhiepiscopiei – Bulevardul Regina Elisabeta – Strada Revoluției din 22 Decembrie 1989 – Strada Marcus Aurelius – Strada Sulmona –Strada Traian – și sosire în Piața Ovidiu. Lăsând la o parte fermecătoarele brățări pentru cros, premiile au fost tricouri pentru toți participanții, diplome și… un plus de condiție fizică, distracție și voie buna! Până la urmă, așa cum a zis Pascal Bruckner, „Asta e esența sportului: să mergi până la propriile limite și să vezi dacă ești în stare să treci dincolo de ele”.

 

La final,  cu mic, cu mare, au făcut MIȘCARE ÎN FAMILIEau jucat handbal, au socializat și au demonstrat că marile bucurii vin din lucruri mici.

 

CONSILIER IMAGINE,

Prof.  Anca BRATU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>