Să (re)cunoaștem operele lui Creangă

          Întâi martie ne-a adus bucurie în suflete. Primăvara ne-a demonstrat că și-a făcut debutul cu dreptul, dar nici elevii noștri nu s-au lăsat mai prejos. Școlarii dintr-a V-a B au spart și ei gheața, la bibliotecă! Astăzi am ales să-l sărbătorim pe marele nostru scriitor, Ion Creangă, (care a venit pe lume în prima zi a lui martie) într-un mod inedit, sub forma unei competiții.

         Participanții au format două grupe: una a fetelor și cealaltă a băieților. Într-o primă etapă, acestora le-au fost adresate întrebări cu privire la viața și opera povestitorului. A urmat apoi a doua fază a concursului, în care au avut de extras, dintr-un bol, bilețele cu fragmente din textele lui Creangă, incomplete. Misiunea lor a fost să reîntregească textul, completând spațiile libere. La final, două eleve au interpretat pasaje din binecunoscutele „Capra cu trei iezi” și „Pupăza din tei”.

          De cine credeți că a fost câștigată competiția?! De către fetele cucuiete, desigur! (și nu au fost favorizate în această zi specială, au meritat!) Felicitări copiilor pentru participare, implicare, precum și profesoara lor de limba română, Lungu Gabriela, pentru susținere și îndrumare.

BIBLIOTECAR,

Ramona-Ștefania CABA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>