Redescoperim China împreună cu doamna prof. univ. dr. Iolanda Țighiliu

Pe 9 octombrie am avut bucuria și onoarea de a o avea invitată în Școala „Jean Bart” pe doamna prof. univ. dr. Iolanda Țighiliu, director al Clasei Confucius Independentă din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța.

Conferința cu tema „Redescoperim China (cultură, istorie, tradiții)”, a fost susținută în contextul în care Republica Populară Chineză a sărbătorit de curând Ziua Națională (1 octombrie). În 2019 s-au împlinit și 70 de ani de când s-au restabilit relațiile diplomatice dintre România și China, la nivel de ambasadă la București și Beijing.

Bun cunoscător al istoriei și culturii chineze (drept mărturie stau titlurile și premiile obținute: membră fondatoare a Asociației de Prietenie România-China, PREMIUL «EUDOXIU HURMUZAKI» AL ACADEMIEI ROMÂNE (în colectiv) pentru lucrarea Relaţii româno – chineze, Secretar ştiinţific al Centrului de Studii Eurasiatice), doamna profesor Țighiliu a vorbit elevilor de gimnaziu despre Armata de Teracotă, Marele Zid Chinezesc, Drumul Mătăsii. Informațiile domniei sale, care au fost însoțite de imagini inedite, au dobândit mai multă greutate întucât au fost obținute în urma călătoriilor pe care doamna profesor le-a efectuat în statul asiatic.

 

         La finalul întrunirii, copiii s-au declarat încântați de cele aflate și văzute, exprimându-și dorința de a călători ei înșiși în China în viitorul apropiat.

BIBLIOTECAR,

Ramona-Ștefania CABA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>