Profesori, elevi, părinţi, vă dorim sărbători minunate!

De când lumea şi pământul, relaţia profesor-elev este una specială. Sigur, unii o văd degradată în România zilelor noastre şi în funcţie de viziune, elevul, părintele sau profesorul au o contribuţie semnificativă pentru acest fapt. Conceptul de parteneriat educaţional se pare că există în rapoarte şi legi, norme şi referate.

Profesorii apreciază cunoştinţele elevilor cu nota din catalog, marii pedagogi îşi valorizează, stimează şi respectă elevii, ca persoane. Elevii, la rândul lor, în semn de apreciere, oferă flori profesorilor sau nu, învaţă sau nu, sunt respectuoşi sau nu.

La Şcoala Gimnazială nr. 18 „Jean Bart” Constanţa, la iniţiativa Consiliului Şcolar al Elevilor, profesorii au avut o mare surpriză. La participarea ultimului Consiliu Profesoral din acest an, elevii şcolii, reprezentaţi de 14 voluntari, au găsit un mod inedit de-a le mulţumi dascălilor pentru aplecarea lor asupra educaţiei. Aceasta este o modalitate de recunoaştere a parteneriatului educaţional, într-o şcoală cu o rată scăzută a absenteismului, în care nu sunt semnalate cazuri de violenţă. O şcoală unde părinții se implică alături de profesori în educaţia copiilor. Ce au făcut? Vă întrebaţi?… 🙂

După ce au întrebat, după tradiţia românească: „Primiţi cu colindul?” şi au colindat, şi-au dat bluzoanele jos, lăsând să se vadă mesaje emoţionante de mulţumire pentru dascăli. Foi frumos colorate lipite de hainele lor şi un respect nemărginit lipit de suflet. Domnii profesori au primit felicitări lucrate de elevi, iar la finalizarea şedinţei au găsit toate mesajele copiilor „la uscat”, pe o sfoară, într-o manieră non-formală. Pentru că, nu degeaba, suntem o şcoală care susţine cultura de voluntariat şi învăţarea prin metode non-formale.

L-am întrebat pe domnul director Ceoriceanu Viorel ce părere are despre această iniţiativă:

CeoriceanuAm 40 de ani de învăţământ. Mi-au trecut atâtea generaţii prin mână, am cunoscut mulţi copii, m-am aplecat asupra educaţiei lor. Am experimentat supărări, neajunsuri, bucurii, succese alături de elevii mei. Vă rog să mă credeţi, niciodată nu am trăit o asemenea emoţie şi un mai profund sentiment de împlinire. Copiii te uimesc şi te învaţă zi de zi să fii OM.

Pe final de carieră profesorală, vreau să transmit un mesaj generaţiei tinere de dascăli: Este cea mai frumoasă meserie!!!

Lacrimile din ochii profesorilor şi zâmbetul emoţionat au fost cel mai bun feedback al acţiunii. Încheiem un an lung, cu muncă, dăruire, proiecte, activităţi, premii şi ne pregătim pentru un alt an, în acelaşi parteneriat educaţional.

Director Departamentul Avocatul Elevului,
Şcoala Gimnazială nr. 18 „Jean Bart” Constanţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>