Profesor și elevi, în oglindă

„Când elevul devine profesor, iar profesorul elev, clar ne-am îndeplinit menirea!”, sunt gândurile unui dascăl, mândru de elevii săi, la final de an școlar…

 

În Școala lui Jean Bart credem cu tărie într-o educație prin valori, prin oameni care inspiră și pun bazele liderilor de mâine.

Într-un an școlar greu încercat, cea mai mare provocare a fost aceea de a ține elevii conectați la educație. Odată cu revenirea la școală, provocarea de a păstra aceeași disciplină a părut și mai mare.

Însă pentru elevii claselor a 5-a A și a 5-a B, niciun obstacol nu este prea greu de depășit, atât timp cât există dorință și determinare. În ultima săptămână de școală, au luat parte la lecții ce încurajează colaborarea profesor-elev și învățarea bazată pe proiect. Și-au luat în serios rolul de „profesor”, și-au stabilit obiective și s-au prezentat în fața colegilor cu activități și materiale atent pregătite. 

Și pentru că nimic nu este mai valoros decât puterea exemplului unui profesor, doamna prof. consilier școlar drd. Daniela Ghițoiu, a coordonat acest proiect în rolul de „elev”.

„Întrebându-mă constant ce pot face pentru elevii mei, am explorat modalități de lucru cât mai atractive, interactive, dinamice. Purtarea uniformei, camera pornită, o metodă nouă de predare/ascultare, jocurile didactice, feedback-ul constant de la elevi, sunt doar câteva din secretele care m-au ajutat să-mi ating obiectivele în acest an școlar.

Cultivându-le elevilor sentimentul de încredere, apreciindu-le munca, am avut cele mai frumoase surprize de dascăl: s-au antrenat unii pe alții în a realiza cele mai utile și ingenioase proiecte.

Ca „elev”, am respectat rigorile disciplinei școlare, cămașă albă și cravată, spre surprinderea elevilor mei!”, mărturisește, cu mândrie, doamna prof. consilier școlar drd. Daniela Ghițoiu.

 

Întregul proiect a urmărit importanța dezvoltării disciplinei școlare în educație, purtarea uniformei școlare cu rol de apartenență la grup și de creștere a aprecierii față de școală. Suntem mândri de sufletul pus în toate activitățile copiilor noștri. Ne mândrim cu profesori și elevi ce poartă numele școlii în piept în semn de cinstire, cu oameni care fac din școala lui Jean Bart… o școală ALTFEL! 


CONSILIER IMAGINE,

Prof.  Alexandra Andreea ILIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>