Povești din grădina lui Jean Bart

Miros de iarbă verde, umbra copacilor înfloriți, lumina din priviri și râsete colorate… Amintirea unei zile senine și bucuria de a revedea chipuri dragi… Este povestea care s-a lăsat descoperită în grădina școlii lui Jean Bart…

 

Școala lui Jean Bart a prins viață odată cu revenirea în bănci a elevilor. După atâta vreme de întâlniri doar prin intermediul unui ecran, revederea a fost ca un balsam pentru sufletul Minionilor din clasa a 6-a B. Prima oră de dirigenție s-a desfășurat „altfel”, căci au primit cu bucurie provocarea doamnei diriginte, prof. Alexandra-Andreea Ilie, de a învăța sub cerul liber.

 

Așezați în cerc, pe pernuțe, elevii noștri s-au rătăcit printre povești, jocuri și voie bună: au comunicat, și-au exprimat emoțiile revederii sau au adus un gând bun colegilor, au scris despre ce le-a lipsit cel mai mult și au fost provocați la jocuri de consolidare a grupului.

 

„Școala din grădina școlii” reprezintă un mod de a-i conecta pe elevi la natură, de a se relaxa și a socializa mai ușor. Ne dorim să petrecem cât mai mult timp de calitate cu copiii în aer liber și doar vremea ne-ar putea opri să învățăm în mijlocul naturii. Ne-am bucurat să aflăm că amintirile de preț sunt lucruri simple: colegi, prietenie, povești la firul ierbii. Dar mai presus de toate, am descoperit că „nu zidurile fac o școală, ci spiritul ce domnește într-însa.” (Ferdinand I)   

 

 CONSILIER IMAGINE,

Prof.  Alexandra Andreea ILIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>