Poveste cu… elevi și mari speranțe!

           „Dacă există un singur colț din Univers pe care știi sigur că-l poți face mai bun, acela ești tu.” Vorbele celui mai important scriitor britanic al perioadei victoriene, Charles Dickens, au devenit izvor de inspirație pentru elevii Școlii Gimnaziale Nr. 18 „Jean Bart” Constanța, pe tot parcursul acestei săptămâni.

            „Săptămâna marilor speranțe” a debutat luni, 7 februarie, și a fost dedicată scriitorului Charles Dickens, de la nașterea căruia s-au împlinit 210 ani. (7 februarie 1812 – 9 iunie 1970). Autorul englez a lăsat o moștenire literară impresionantă pe care elevii clasei a 6-a A au onorat-o într-un colaj cu poze și informații de referință, în încercarea de a crea un portret complet al celebrului scriitor.

Sub atenta îndrumare a doamnei profesor de limba engleză, teacher Irina Roșu, elevii au avut parte de o călătorie în fascinanta lume a personajelor lui Charles Dickens, au descoperit operele cele mai cunoscute și s-au bucurat de ecranizarea cărții „A Christmas Carol”, atât în film cât și în animație. Mai mult decât atât, încurajați să exerseze gândirea critică, elevii au participat la deconstrucția personajului Ebenezer Scrooge (de ce a devenit omul din prezent, traumele din copilărie și ce reprezintă cele trei fantome care îl vizitează).

Un adevărat model de viață, Charles Dickens i-a învățat pe elevi că succesul poate veni din cele mai vitrege medii, el însuși fiind nevoit să muncească într-o fabrică de cremă de ghete, la vârsta de 12 ani. Era avid de lectură, autodidact și foarte muncitor.

            Dincolo de cele mai cunoscute opere ale scriitorului englez („Poveste de Crăciun” sau „Marile speranțe”), „Săptămâna marilor speranțe” a fost despre copii! Într-o școală cu nume de scriitor, creștem copii… cu mari speranțe! 

CONSILIER IMAGINE,

Prof.  Alexandra Andreea ILIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>