Picnic dobrogean

   

          „Fericirea poate fi găsită și în cele mai negre timpuri. Trebuie doar să îți amintești să aprinzi lumina.” („Harry Potter” – J.K. Rowling). Vorbele înțeleptului Dumbledore nu au fost nicicând mai valoroase ca în aceste vremuri pline de provocări. Iată cum în povestea Școlii lui Jean Bart trăim mereu momente de suflet care aduc culoare și optimism în ochii copiilor noștri:

 

„Anul trecut, era cânt și joc la Jean Bart în bătătură. Îmbrăcați în straie de sărbătoare, elevi, părinți și profesori, sărbătoream toți laolaltă Ziua Dobrogei și ne îndeletniceam cu bucate delicioase la târgul de plăcinte și bunătăți dobrogene. Anul acesta este …altfel! Dar pentru că noi suntem ALTFEL, ce-ar fi să-l facem deosebit?” O simplă provocare lansată de doamna dirigintă (prof. Alexandra Ilie) și o fotografie descoperită răsfoind prin „cufărul” cu amintiri, au dat startul unui adevărat „Picnic dobrogean” pentru Minionii lui Jean Bart (clasa a 6-a B).

Pentru că nu puteau lăsa Ziua Dobrogei să treacă fără plăcinte și prăjituri, elevii noștri au păstrat tradiția și s-au pus pe „prăjiturit”. Ce-a urmat? O „traistă” plină cu bunătăți și voie bună și o „ieșire” la un picnic inedit: „Minionii, la picnic online”.

Pe o păturică, în spațiul preferat de relaxare, echipați cu coșul de picnic, la un ceai și o vorbă bună, minionii au savurat fiecare moment petrecut cu colegii și dirigintele, redescoperind bucuria de a fi împreună, chiar și în on-line.

„Și cum învățarea și joaca merg mână în mână, ne-am propus să creăm o atmosferă de prietenie, plină cu zâmbete și distracție. Am stat la povești, ne-am împărtășit cele mai frumoase amintiri, ne-am jucat, ne-am amuzat la maratonul de poezii „Clasa mea e cea mai tare”, dar cel mai important, am petrecut timp de calitate împreună. Nu știm când a zburat timpul, dar știm sigur că a fost o oră altfel în care am învățat însemnătatea unei echipe: cooperare, prietenie, FAMILIE.”

Mulțumiri călduroase mămicilor gospodine pentru sprijinul oferit în pregătirea coșului de picnic!  

CONSILIER IMAGINE,

Prof.  Alexandra Andreea ILIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>